 
                            
                        Gastro
OSTALO VAM JE KUHANIH JAJA OD USKRSA: Evo kako ih možete iskoristi...
21. Apr. 20250
Ako želite kuhana jaja koja se lako gule, prvo morate izabrati i kupiti prava jaja, a zatim obratiti i pozornost na to kako ih kuhate i tretirate nakon što namjetite timer, a morate namjestiti timer.
Gastro
28. Avg. 2021
1
Za hranu koja se toliko lako spremna (doslovno vam treba samo jaje i voda), kuhana jaja mogu zaista oduzeti puno vremena. Da stvar bude još gora, većina tog vremena ode na guljenje tog jaja.
Ako želite kuhana jaja koja se lako gule, prvo morate izabrati i kupiti prava jaja, a zatim obratiti i pozornost na to kako ih kuhate i tretirate nakon što namjetite timer, a morate namjestiti timer.
Prvo, za kuhanje je bolje izabrati jaja iz dućana nego ona domaća. Drugačiji im je sastav i ova domaća, svježa teže je oguliti. Njih je bolje ostaviti za kajgane, a ova kupovna za kuhanje.
Sljedeći korak je da jaja stavite u vodu tek kada ona zavrije. To je bolja opcija nego da jaja stavite odmah i da ona stoje u toj vodi dok ona ne dođe do točke ključanja. Kako vam se jaja ne bi razbila dok ih stavljate u vrelu vodu, polako ih spustite žlicom i onda smanjite temperaturu, dovoljno da voda pomalo kuha, a ne da jako vrije.
Namjestite timer. Na 7 minuta ako želite čvrst, ali još uvijek pomalo tekuć žumanjak, a na 10 minuta kao želite potpuno kuhan žumanjak.
Nakon toga jaja stavite u hladnu kupku na 2 do 3 minute, dovoljno da se zaustavi proces kuhanja i da ih možete držati u ruci. Naposljetku, jaja gulite pod mladom vode, to će pomoći skinuti ljusku brzo i efikasno, piše Bon Appetit.
 
                            
                        Gastro
OSTALO VAM JE KUHANIH JAJA OD USKRSA: Evo kako ih možete iskoristi...
21. Apr. 20250
 
                            
                        Gastro
A TAKO IH VOLIMO: Evo zašto jaja nikada ne treba kuhati u vodi
31. Avg. 20220
 
                            
                        Gastro
IDEALNO KAD SMO SVI NA OKUPU: Za tren oka napravite jaja u umaku od senfa i iznenadite ukućane (VIDEO)
17. Apr. 20220
Zdravlje
SAD SE ZNA: Evo koliko jaja možete pojesti dnevno...
18. Jun. 20210
Ekonomija
SMANJENJE NELEGALNE TRGOVINE I KRIJUMČARENJA: Oabvezno označavanje i pračenje duhanskih proizvoda
Prije 6 min0
Društvo
TUGA OKOVALA BH. GRAD: Preminuo 18-godišnji Eldar Šibonjić iz Zavidovića
Prije 10 min0
Zdravlje
GRIPA NIJE BEZAZLENA: Određene populacije su pod većim rizikom od ozbiljnih zdravstvenih komplikacija
Prije 11 min0
Regija
SUDAR TERETNOG VOZA I LOKOMOTIVE: Povrijeđen mašinovođa i pomoćnik
Prije 11 min0
Gastro
OVO JE JEDINO POVRĆE KOJE JE BOLJE SMRZNUTO NEGO SVJEŽE: S tim se slažu i kuhari
29. Okt. 20250
Gastro
KAKO NAPRAVITI SAVRŠENU PIZZU KOD KUĆE: Uz ove trikove uvijek će biti sočna i ukusna
28. Okt. 20250
Gastro
ČISTI UŽITAK: Ovaj recept za cheesecake će oduševiti sve
Prije 22h0
Gastro
KULINARSKI KLASIK SRIJEDOM: Na briznu napravite ukusnu piletinu s graškom i kukuruzom i oduševite ukućane (VIDEO)
29. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.