NAJAVILI "KULTURNU REVOLUCIJU" PA ZAVRŠILI POD ŠATOROM: Opozicija u RS pridružila se narodnom veselju (VIDEO)

Draško Stanivuković, Nenad Nešić, Branislav Borenović, Miloš Stanišić, svi za jednim stolom, ali kafanskim, tačnije šatorskim, na Kočićevom zboru.

  • Mini market

  • 29. Avg. 2021  29. Avg. 2021

  • 4

Nakon zvaničnog programa, kada su visoke zvanice počele da se razilaze, kroz masu se čuo uzvik: “Hajde, Draško, i ti s narodom!”

I PDP-ovi i DNS-ovi su se sjatili u šatoru preko puta onog u kojem je pjevao Milorad Dodik u društvu Aleksandra Vulina i okružen stranačkom svitom, piše SrpskaInfo.

Ali, kod opoicionara je bilo mnogo skromnije i tiše. Pod šatorom nije bilo muzike, samo šale i neobavezan razgovor, uglavnom uz domaću rakiju. Čak i Draško Stanivuković, koji inače nikad ne pije alkohol, za ovu je priliku nazdravio čašom šljivovice, političkim saborcima i okupljenom narodu.

Uslijedio je ručak s prijateljima, a najavljuje se i vatromet.

Iako su iz Kabineta gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića ranije najavljivali da će promijeniti atmosferu na Kočićevom zboru i događaj u Stričićima pretvoriti u prvenstveno kulturni i edukativni hepening, nije im se dalo.

Prvo je zbog kiše otkazan kulturno umjetnički događaj na Kočićevom ognjištu, u kojem je trebalo da učestvuju i učenici iz banjalučkih škola i brojni književnici.

Potom je i opozicija, po principu, ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se, zborovanje nastavila pod šatorom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...