POČEO 58. KOČIĆEV ZBOR NA MANJAČI: Atmosfera se zahuktava (FOTO + VIDEO)

Ipak na zborištu su već parkirani brojni automobili sa novosadskim, beogradskim i drugim tablicama iz Srbije.

  • Društvo

  • 25. Avg. 2023  25. Avg. 2023

  • 2

Iako se pravo narodno veselje očekuje sutra, a pogotovo prekosutra, u nedjelju, kada je i finale borbe bikova, na zborištu se već okupio veliki broj gostiju, a muzika trepti na sve strane.

"Zakuvava se, biće, večeras bogami žestoko",kaže jedan mladić, koji je, zajedno sa drugarima, došao iz Vojvodine, piše Srpskainfo.

Pojedini trgovci i ugostitelji sumnjičavo odmahuju glavom, tvrdeći da je ove godine zborača mnogo manje nego lani, kada je za dva dana zborište protutnjalo oko 50.000 ljudi.

"Čini mi se da je mnogo manje gostiju iz Srbije, ali nadam se da će doći sutra i prekosutra", kaže jedna prodavačica.

Ipak na zborištu su već parkirani brojni automobili sa novosadskim, beogradskim i drugim tablicama iz Srbije.

Istina, pod šatorima i za šankom ima točionica malo je gostiju, pa se konobarice uglavnom dosađuju ili ćaskanu sa drugaricama i kuckaju na telefonima.

Ali sve su prilike da se prava terevenka očekuje tek kada padne mrak, pa su ugostitelji pristavili na desetine jagnjadi i prasica na pečenje, a i pećnice za piliće rade punom parom.

U petu su ubacili i roštilj majstori, pa se zborište širi miris ćevapa.

Zagrijavaju se i bikovi, koji sutra popodne ulaze i Ateni i započinju borbe za tradicionalnu nagradu “Jablan”.

Među njima su i bikovi novajlije koji ove godine prvi put nastupaju na Kočićevom zboru.

Jedan od njih je Mrki, bik iz štale porodice Čolić, koji je večeras izašao da “omiriše” teren na kojem će se sutra boriti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...