FERMAN STIŽE IZ STAMBOLA: Erdogan ponudio posredovanje bez Srbije i Hrvatske, Dodik prihvatio!

Da je član Predsjedništva iz entiteta RS već prihvatio ponudu da Turska stavi u ulogu posrednika bez miješanja Srbije i Hrvatske svjedoči i istup Dodikovog savjetnika Milana Tegeltije.

  • Mini market

  • 30. Avg. 2021  30. Avg. 2021

  • 9

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan ponudio je posredovanje u Bosni i Hercegovini bez učešća Republike Srbije i Republike Hrvatske, a član Predsjedništva BiH iz entiteta RS Milorad Dodik prihvatio je, izgleda, takvu ponudu, saznaje naš portal iz diplomatskih izvora.

Erdoğan je ranije za turske medije rekao da će Turska biti prisutna ako se Bošnjaci, Srbi i Hrvati u Bosni i Hercegovini ujedine među sobom i kažu - "želimo Turskoj dati takav zadatak, niko se ne smije miješati u naše poslove, samo neka Turska djeluje kao posrednik ovdje u naše ime".

Navodeći da bi o tome trebali odlučiti članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Erdogan je rekao:

"Već sam im rekao -  'Ako donesete takvu odluku, mi ćemo također napraviti naše procjene. Donesite ovu odluku kao trojka, a ne čekajući upute odnekud.' Nakon toga sam rekao - 'Napravit ćemo ovaj korak s hairom'."

Da je član Predsjedništva iz entiteta RS već prihvatio ponudu da Turska stavi u ulogu posrednika bez miješanja Srbije i Hrvatske svjedoči i istup Dodikovog savjetnika Milana Tegeltije.

On je na svom Twitter profilu komentarisao je izjavu predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan koju je dao novinaima po povratku u Istanbul.

"U kako je ovo snažna Erdoganova poruka Političkom Sarajevu... 'ne tražite upute sa strane donesite sami odluku'", napisao je Tegeltija. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...