ZA ERDOGANA NETANYAHU JE NA ISTOJ LISTI SA HITLEROM, MUSSOLINIJEM, STALJINOM: Turska je do sada poslala 40.000 tona humanitarne pomoći Pojasu Gaze



Najavivši dodatno povećanje pomoći palestinskom narodu tokom predstojećeg ramazana, Erdogan je kazao da Turska i njen narod nedvojbeno najviše brinu za palestinsko pitanje.

  • Svijet

  • 09. Mar. 2024  

  • 0

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da je njegova zemlja od početka izraelskih napada na Pojas Gaze do sada avionima i brodovima poslala oko 40.000 tona humanitarne pomoći Palestincima te enklave.

"Očekuje se da će još jedan brod Turskog Crvenog polumjeseca, koje nosi 3.000 tona pomoći, u nedjelju stići do egipatske luke Al-Arish“, rekao je Erdogan na sastanku generalne skupštine Istanbulske fondacije za širenje znanja.

Najavivši dodatno povećanje pomoći palestinskom narodu tokom predstojećeg ramazana, Erdogan je kazao da Turska i njen narod nedvojbeno najviše brinu za palestinsko pitanje, prenosi Anadolija.

Ističući da je u direktnim izraelskim napadima na civile u Pojasu Gaze do sada ubijeno više od 32.000, a ranjeno više od 72.000 Palestinaca, turski predsjednik Erdogan je rekao da su dešavanja u Gazi od 7. oktobra prešla svaki prag tolerancije.

Dodao je da se Turska odlučno zalaže da se masovne ubice, kojima je već sudi savjest čovječanstva, procesuiraju i pred međunarodnim sudovima.

“Zločini protiv čovječnosti u Gazi, Netanyahu i njegova administracija, dodali su svoja imena na listu nacista današnjice uz Hitlera, Mussolinija i Staljina“, rekao je Erdogan.

Također je izrazio žaljenje zbog neuspjeha islamskog svijeta, sa oko 2 milijarde stanovnika, da ispuni svoju dužnost istinskog “bratstva prema palestinskom narodu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...