NAKON PRESUDE SEVERINA OTVORILA DUŠU: "Uhodana korupcijska mreža priuštila mi je 20 mjeseci tuge i 8 godina SUDSKOG PAKLA"

Kad se uzme u obzir stepen prava koje je splitska pjevačica dobila nedavnom presudom splitskog Županijskog suda, a vezano uz brigu nad sinom za koje se po sudu borila sa svojim bivšim partnerom Milanom Popovićem, nije nikakvo čudo da je proteklog vikenda prštala od sreće.

  • Estrada

  • 30. Avg. 2021  

  • 1

- Splitska pravomoćna presuda kojom je uvažena moja žalba potvrđuje da prvostupanjska presuda kojom mi je oduzeto dijete nikad nije ni smjela biti donesena jer nije postojao razlog za to. Nakon ovog mojeg strašnog iskustva s pojedincima iz hrvatskih institucija, želim pomoći ostalim ženama koje dijele sličnu sudbinu, zarobljene u mreži poliklinika, vještaka, centara, skrbnica, ravnateljica škola i sudova - kazala je pjevačica Severina Kojić u ponedjeljak za Slobodnu Dalmaciju.

Kad se uzme u obzir stepen prava koje je splitska pjevačica dobila nedavnom presudom splitskog Županijskog suda, a vezano uz brigu nad sinom za koje se po sudu borila sa svojim bivšim partnerom Milanom Popovićem, nije nikakvo čudo da je proteklog vikenda prštala od sreće.

Nije to mogla sakriti pa je na koncertu u Luštici u Crnoj Gori u nedjelju, čija se snimka brzo proširila društvenim mrežama, najavljujući pjesmu "Rođeno moje" sa širokim osmjehom na licu kazala publici: "Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma. Vi prvi znate, nije još ni objavljeno. Hvala na podršci svima. Pjevamo s veseljem!"

A dogodilo se to da je splitski Županijski sud, kako doznaje "Slobodna Dalmacija" iz dobro upućenih izvora, u povodu njezine žalbe donio presudu kojom je preinačio presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Njihov maloljetni sin će od sada pa nadalje, po pravomoćnoj presudi splitskog suda, 14 dana živjeti s majkom na njenoj adresi prebivališta u Zagrebu, te isto toliko vremena s ocem, i to također na njegovoj prijavljenoj zagrebačkoj adresi. To znači da Popović neće moći odvesti dijete u Srbiju da tamo živi s njim. Barem ne legalno.

Isto tako, iako je prvostepenom presudom bilo određeno da Severina Popoviću plaća 1200 kuna mjesečno za uzdržavanje djeteta, u ovoj se pravomoćnoj odluci taj dio ukida te niko nikome neće plaćati nikakvu alimentaciju s obzirom na to da će dijete živjeti podjednako vremena sa svakim roditeljem.

Podsjetimo, prvostepenom je nepravomoćnom presudom donesenom krajem 2019. godine bilo odlučeno da Severinin i Milanov sin živi s ocem, koji je imao pravo samostalno se brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Pjevačica je, po tada izrečenoj privremenoj mjeri, imala pravo viđati sina utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati te svakog drugog vikenda, od subote u 10 sati do nedjelje u 20 sati. Mjerom je bilo regulirano i druženje majke i sina tokom ljetnih i zimskih praznika te državnih i vjerskih blagdana.

U ovoj sudskoj bitci za skrbništvo, koja je trajala još od 2013. godine, prvostepena je presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu već jednom bila ukinuta i Županijski sud u Splitu nije mogao zbog procesnih razloga dva puta ukidati istu presudu.

Također, splitski je sud odlučio ukinuti dio prvostepene presude kojim je bilo odlučeno da će Milan Popović samostalno ostvaruje roditeljsku brigu u pitanjima zdravlja i obrazovanja djeteta.

Taj je dio odluke vraćen na ponovno odlučivanje pred prvostepenim sudom u Zagrebu. No, o tome neće odlučivati sutkinja Tea Golub, koja je donijela prvostepenu presudu, nego će odluku o tom dijelu donijeti novi sudija ili sutkinja, javlja Slobodna Dalmacija.

- Gledam ovu Božicu pravde i nisam mogla vjerovati da ću se ovdje naći. Toliko dugo je moje dijete bez majke zbog privremene mjere koja očito nije privremena. Sad se osjećam jako dobro, bilo mi je neopisivo teško prije 20 mjeseci, kad je donesena prvostupanjska presuda u Zagrebu. Mislim da je u ovom slučaju sve bilo dogovoreno da se dijete odvede u Srbiju i da ga ja više nikada ne vidim, jer ovo nije ravnopravna sudska bitka, a niti ravnopravno roditeljstvo za kakvo se i otac javno zauzimao. No, kako bilo, vjerujem u pravdu i pravednost – komentirala je Severina početkom jula ispred zgrade splitskog suda nakon održanog ročišta.

Dakle, iz svega ovoga lako je zaključiti da je Severina dobila puno više prava vezano uz odgoj i odlučivanje u životu svoga djeteta nego što ih je imala prije gotovo dvije godine!

'Uhodana mreža priuštila mi je 20 mjeseci tuge i 8 godina sudskog pakla'

- Presuda govori o tome da nikada nije postojao razlog da mi se oduzima dijete. Mreža uhodanih pojedinaca u centrima, na sudovima, u posebnom skrbništvu i kojekakvim poliklinikama, priuštila mi je 20 mjeseci tuge i 8 godina sudskog pakla. Znam da nije gotovo, ali znam i da dijete dolazi kući makar na pola vremena. Bitka je dobivena i hvala svima koji su uz mene, koji su vjerovali u sustav i poštenje, a korupcija će, nadam se, biti razotkrivena sva oko ovog i sličnih predmeta..., izjavila je Severina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...