SKANDALOZNO: Vučićevi tabloidi prizivaju krv u Crnoj Gori, najavljuju ratni scenario...

Najdalje je otišao tabloid Srpski telegraf koji se nalazi pod direktnom kontrolom bezbjednosnih službi u Srbiji.

  • Regija

  • 31. Avg. 2021  

  • 2

Beogradski tabloidi koji su pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih bezbjednosnih službi – Informer, Srpski telegraf, Alo i Kurir – najavili su na naslovnicama u ponedjeljak ratni scenario u Crnoj Gori povodom ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija Mićovića na Cetinju.

Tabloid Informer urednika Dragana J. Vučićevića, kojeg njegove kolege u Srbiji zovu ,,medijski kasapin“, na naslovnoj strani donosi lažnu izjavu patrijarha Porfirija: ,,Milo hoće da nas pobije“. Patrijarh Crkve Srbije nije dao tu izjavu, a u podnaslovu piše da je patrijarh najavu ,,Đukanovićevih ustaša“ nazvao pokušajem gušenja SPC-a. Vučićević je u bliskim odnosima sa Vučićem koji mu je za vikend bio gost na ispraćaju sina u vojsku.

Tabloid Alo, koji se nalazi pod direktnom kontrolom Andreja Vučića, brata predsjednika Srbije, ide korak dalje i daje naslov ,,Milo želi da padne krv“. Taj tabloid navodi da je Đukanović zaprijetio da će lično doći sa komitama da spriječi ustoličenje mitropolita Joanikija.

Tabloid Kurir, nazivajući predsjednika Crne Gore ,,huškač“, na naslovnici tvrdi da Đukanović ,,inspiriše ekstremiste da prave nerede na Cetinju“.

Najdalje je otišao tabloid Srpski telegraf koji se nalazi pod direktnom kontrolom bezbjednosnih službi u Srbiji.

Na naslovnici je ,,otkrio“ da "Milo traži krv na Cetinju da bi Zapad optužio Srbe“.

Dodaju i da je ustoličenje Joanikija idealna prilika za izazivanje nereda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...