ČOVIĆ OGORČEN ŠTO SU GA SLIKALI U GAĆICAMA: Govorio je i o svom grbu i bisti...

Podsjetimo, novinari Večernjeg lista nedavno su slučajno planinarili, pa potom otišli slučajno i na Trebižat s predsjednikom HDZ-a BiH. Tu su ga fotografirali u crnim kupaćim gaćicama, a poanta reportaža je bila da ga se približi narodu.

  • Politika

  • 02. Sep. 2021  02. Sep. 2021

  • 3

Sudeći po kolumni glavnog urednika Večernjeg lista, izdanja za BiH, Joze Pavkovića dade se prepoznati da su žestoke reakcije javnosti i brojni negativni komentari nakon informacije o njegovom porodičnom grbu itekako uvrijedili i razočarali predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Pavković je inače vrlo blizak s Čovićem, a u svojoj kolumni obrađuje temu o senzacionalizmu i zanimanju javnosti za privatan život javnih osoba, prvenstveno političara, piše Republika.info.

alt

"On se na to kritički osvrće i smatra, a to aludira i sam naslov kolumne, kako bi se mediji više trebali baviti onim što političari rade, a ne 'mobitel snimkama', iako je taj fenomen razumljiv oduvijek, od postanka medija, a posebno u savremenom svijetu koji je omogućio tehnološki napredak i na komunikacijskom polju u pogledu društvenih mreža.

Jasno je da javnost zanima i privatan život javnih osoba, posebno ako obnašaju tako visoke dužnosti isto kao što stoji tvrdnja da senazionalizam, površnost i pristranost medija uzimaju sve više maha pred ozbiljnim, profesionalnim, novinarskim temama.

Međutim, jesu li posrijedi "dvostruki aršini"? Je li se to odnosilo i na nedavni prilog Večernjaka o "slučajnom" susretu sa predsjednikom HDZ-a čak na Čabulji gdje je privatno planinario s prijateljima ili se kupao u rijeci Trebižat gdje je fotagrafiran čak u kupaćim gaćicama, što je bilo više nego degutantno, a što je trebao biti jedan pozitivan PR?", zaključuje portal Republika.info.

Podsjetimo, novinari Večernjeg lista nedavno su slučajno planinarili, pa potom otišli slučajno i na Trebižat s predsjednikom HDZ-a BiH. Tu su ga fotografirali u crnim kupaćim gaćicama, a poanta reportaža je bila da ga se približi narodu.

Međutim, oni koji godinama veličaju svaki korak predsjednika, na što svakako imaju pravo, pišu o izvrnutim vrijednostima u novinarstvu!?, a ne vide da je Čović u kupaćim gaćicama puno izvrnutiji od fotografije porodičnog grba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...