RIMAC OSTAJE NAJBRŽI: Teslin Roadster je opet odgođen

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala "Index.hr".

  • Auto

  • 04. Sep. 2021  04. Sep. 2021

  • 1

Premijerno je predstavljen potkraj 2017. godine, a još uvijek čekamo start proizvodnje.

Točnije, bilo je to 17. studenog 2017. godine kad je Elon Musk zaprepastio svijet premijerom Roadstera.

Termin starta proizvodnje je bio zakazan za 2020. godinu, a onda je, iz poznatih razloga vezanih uz pandemiju, start početkom ove godine odgođen za 2022. godinu. Sada pak doznajemo kako Roadster na cesti nećemo vidjeti ni iduće godine.

U najnovijem tvitu Elon Musk je objavio kako je 2023. godina u kojoj će startati proizvodnja Roadstera.

Očito razlog leži u nestašici poluvodiča, a time i pojedinih dijelova. Većina proizvođača je smanjila ritam proizvodnje, neki su i stali, a neki su proizveli automobile bez pojedinih dijelova koje nisu mogli osigurati. Tesla Motors se tu najbolje snašao, pa je tijekom ove godine proizvodnja čak i povećana. 

Međutim, i Tesla ima problema. Cybertruck je odgođen, a sad i Roadster. Naravno, financijski gledano, prvi će više nedostajati, ali Roadster je ipak stvar prestiža na koji će malo tko ostati imun. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...