NAKON HAOSA U SUSJEDNOJ ZEMLJI, DRITAN ABAZOVIĆ IMA SVOJU VERZIJU PRIČE: "Bilo je naoružavanja na Cetinju, pokušaj da se Crna Gora trajno destabilizuje, pa čak..." (VIDEO)

"Učinili smo sve da budemo suzdržani, a sukobi su počeli kada je gospodin Veljović pokušao nasilno da probije kordon policije", kazao je potpredsjednik Vlade

  • Regija

  • 05. Sep. 2021  05. Sep. 2021

  • 9

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović u intervjuu za Vijesti.me kazao je da je najvažnije da se nakon protesta na Cetinju u Crnoj Gori sačuvao mir i ustavni poredak.

Ocijenio je da je policija položila veliki ispit i da "nikada profesionalnija akcija nije sprovedena."

"Srazmjerno onome što je bio rizik, sve je završeno na najbolji način", kazao je Abazović u Vijestima u pola sedam.

Rekao je kako je put ka građanskom društvu trnovit. "Moraćemo svi da se više posvetimo dijalogu i pomirenju. Nema nijedna strana ništa posebno da slavi, i moramo mijenjati matrice svojeg ponašanja".

Na pitanje imaju li informacije ko stoji iza protesta, Abazović je kazao da se vode operativni podaci prema više lica, uključujući i uhapšenog savjetnika predsjednika i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

"Učinili smo sve da budemo suzdržani, a sukobi su počeli kada je gospodin Veljović pokušao nasilno da probije kordon policije i uspostavi komandu, po njegovoj procjeni, kod određenih službenika Uprave policije. U tom momentu je bačen suzavac i dotad policija nije imala nikakve želje i volje da se na bilo koji način suprotstavlja građanima".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...