POBOLJŠANJE USLUGE: WhatsApp ima dobre vijesti za nove vlasnike Samsunga

Tekst prenosimo sa hrvatskog Tportala.

  • HiTec

  • 07. Sep. 2021  07. Sep. 2021

  • 0

WhatsApp je dodao novu opciju koja će korisnicima iPhonea olakšati prijelaz na Samsungovu platformu. Samsung je ovu značajku najavio u sklopu nedavnog Unpackeda - riječ je o rješenju koje uvelike olakšava prebacivanje razgovora među uređajima. Ako su dosad korisnici razgovore pohranjivali na iCloud, oni se nisu mogli pronaći na platformi koju koristi Android, a to je Google Drive.

Drugim riječima, prebacivanje je bilo praktički nemoguće. Nasreću, situacija se promijenila, no i dalje nije savršena. Za početak, prebacit ćete razgovore, svoju sliku, sve fotografije i postavke. Ono što će ostati na starom telefonu je povijest pregleda i vaše staro ime. Nadalje, jedino ćete moći prebacivati razgovore ako je Samsung na kojeg se selite prebačen na tvorničke postavke, piše Verge.

Što se minimalnih zahtjeva tiče, stari iPhone će morati imati WhatsApp 2.21.160.17 ili kasnije, dok će novi Samsung morati imati verziju3.7.22.1 ili kasnije. Samo prebacivanje vrši se preko USB-C kabela koji ima priključak za Lightning. Ako ga nemate, cijene mu se kreću od oko 100 do 250 ili više kuna.

Evo što sve morate napraviti za prebacivanje razgovora sa iPhonea na Samsung:

Uključite Samsung i spojite ga kabelom na iPhone kad vam program to kaže.
Slijedite uputstva Samsung Smart Switch
Kad vas pitaju, skenirajte QR kod prikazan na novom Samsungu pomoću kamere iPhonea.
Nakon toga pritisnite Start na iPhoneu ili čekajte da se proces dovrši
Nastavite podešavati vaš nov Samsung uređaj
Kad dođete do zaslona Home otvorite WhatsApp i prijavite se na njega istim brojem kojeg ste koristili na starom telefonu.
Pritisnite na tipku Import i pričekajte.
Dovršite aktivaciju. Vaši WhatsApp razgovori trebali bi biti dostupni.

Za kraj, napominjemo da će svi razgovori i podaci na iPhoneu i dalje ostati tamo, što znači da je, ako još nešto trebate obaviti, sve dostupno na vašem starom uređaju. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...