HIT IZJAVA FADILA NOVALIĆA: "Ulje poskupilo, onda ga KUPUJTE MANJE" (VIDEO)

Nakon što je voditelj emisije kazao da 100 KM ove godine nije isto kao 100 KM prošle godine, Novalić je odgovorio “zavisi šta kupujete”.

  • Šareni svijet

  • 07. Sep. 2021  07. Sep. 2021

  • 6

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić gostovao je na Federalnoj TV i tom prilikom je jedna njegova izjava u vezi poskupljenja ulja i piletine što je aktuelno ovih dana, postala viralna i izazvala je brojne komentare.

Naime, nakon što je voditelj emisije kazao da 100 KM ove godine nije isto kao 100 KM prošle godine, Novalić je odgovorio “zavisi šta kupujete”.

"Evo recimo ulje", kazao je voditelj, na šta je Novalić kazao „ako kupujete ulje onda ćete ga kupiti 37 odsto manje, kupićete manje litara“.

"Kupujte manje, ako ste kupovali 100 litara, sada ćete kupiti naprimer 63", obrazložio je odgovor Novalić.

Novinar je konstatovao da plate i penzije nisu pratile poskupljenja. Novalić je ipak nastavio da poredi plate i penzije danas i prethodnih godina, kazavši i da potrošačka korpa ne postoji u statistici, prenosi Srpskainfo.

"Potrošačka korpa ne postoji u našoj statistici, ona je proizvoljna, mislim da je sindikat plasirao i to se u svijetu uopšte ne koristi. Koristi se indeks potrošačkih cijena. Od Brisela do nas, svi koriste iste metode. U zadnje vrijeme u javnom diskursu deformaciju proizvodi poskupljenje ulja i piletine. Međutim, za to isto vrijeme postoji i krompir koji je jeftiniji 40 posto, gorivo je jeftinije nego 2019."rekao je Novalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...