TRAGEDIJA U BiH: Preminuo planinar na Treskavici, kada je stigla ekipa GSS-a ... (FOTO)

GSS je u nedjelju, 5. septembra zaprimio poziv za intervenciju na Treskavici, na lokalitetu Šišan, nakon što je jedan od planinara osjetio slabost i izgubio svijest.

  • Hronika

  • 07. Sep. 2021  07. Sep. 2021

  • 0

Na planini Treskavici u blizini Sarajeva u nedjelju je preminuo planinar, objavila je danas Gorska služba spašavanja, Stanica Sarajevo.

Kako je rečeno, GSS je u nedjelju, 5. septembra zaprimio poziv za intervenciju na Treskavici, na lokalitetu Šišan, nakon što je jedan od planinara osjetio slabost i izgubio svijest. Ekipa spasilaca je u vrlo kratkom roku spremila potrebnu opremu i krenula na spomenuti lokalitet. 

"Dolaskom na lice mjesta saznajemo da osoba ne daje znakove zivota. Na lice mjesta je izašla doktorica Doma zdravlja Trnovo koja je konstatovala smrt, nakon čega je tehničar Policijske stanice Trnovo kontaktirao nadležnog Tužioca koji je dao odobrenje da se tijelo može transportovati", navode iz GSS-a.

Foto: GSSFoto: GSS

Tijelo je, kako navode, spakovano za transport po nepristupačnom terenu. Transport je nastavljen dolaskom do vozila kada je tijelo predato porodici i prebačeno u lokalnu gasulhanu. Akcija je završena u 2 sata ujutro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...