SVE UPUĆUJE NA TO: Trump će se izgleda ponovo kandidovati za predsjednika SAD-a

Urednik CNN-a u analizi također naglašava kako Trump želi u ovom trenutku zadržati što više političke moći, a najjednostavniji način za to jeste da signalizira kako je itekako zainteresovan za kandidaturu 2024. godine.

  • Svijet

  • 07. Sep. 2021  

  • 1

Iako je do novih predsjedničkih izbora u SAD-u ostalo još tri godine, već sada je gotovo izvjesno kako će se bivši američki predsjednik Donald Trump ponovno kandidovati za poziciju prvog čovjeka Amerike.

Glavni urednik CNN-a Chris Cillizze, u analizi je razmatrao mogućnosti za novu kandidaturu Donalda Trumpa. Iako Trump još uvijek zvanično nije potvrdio da će se kandidovati, izjave njegovih saradnika pa i izjave ovog bivšeg američkog predsjednika upravo idu u smjeru ponovne kandidature.

"Mislim da će se Trump definitivno kandidovati 2024. godine. Šanse za to su 99, pa čak i 100 posto", rekao je bivši Trumpov savjetnik Jason Miller.

O Trumpovoj kandidaturi pisao je i magazin Politico koji je napisao da Trump ozbiljno razmatara ovu mogućnost.

"Trump se povjerio saveznicima da se namjerava ponovo kandidovati 2024. godine uz jedan uslov - da bude u dobrom zdravstvenom stanju" navodi se.

Urednik CNN-a u analizi također naglašava kako Trump želi u ovom trenutku zadržati što više političke moći, a najjednostavniji način za to jeste da signalizira kako je itekako zainteresovan za kandidaturu 2024. godine.

"Ovakvi Trumpovi nastupi čine ga i dalje centrom moći u Republikanskoj stranci. Također, na ovaj način komplicira i borbu za sve druge kandidate stranke koji će se pokušati kandidovati 2024. godine, a ne zovu se Donald Trump", navodi urednik CNN-a.

Ipak, kako prenosi Klix, ono što naglašava jeste prevrtljiva priroda Donalda Trumpa koji se vrlo brzo može predomisliti bar kada je riječ o političkim odlukama pa tako i o samoj kandidaturi.

"Trump je Trump, činjenica da govori savjetnicima kako se planira ponovo kandidovati treba uzeti uvijek s dozom rezerve. To je čovjek koji se predomisli zbog sitnice i to često bez pravog razloga i objašnjenja. No, ukoliko posmatramo situaciju iz trenutne perspektive, praktično se može reći da će Donald Trump biti kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima 2024. godine", navodi CNN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...