ZA SVE LJUBITELJE BMW-a: Pogledajte dizajn najnovijeg modela

BMW ponovo pomjera granice dizajna smjelim novim konceptom kojim zamišlja gradski prevoz 2040

  • Auto

  • 09. Sep. 2021  

  • 0

Nazvan i Vision Circular, kompaktni EV sa četiri sjedišta prepravlja BMW-ove klasične rešetke za bubrege tako da uključuje farove, kao na klasičnim BMW-ima, i sugeriše da se površine bubrega mogu koristiti za prikaz grafike.

Takođe dobija ažuriranje u vidu tanke digitalne površine u obliku ugaonog kućišta monobook-a koje je ‘završeno’ u svjetlo zlatno eloksiranom aluminijumu, a ne u boji, ali pravi fokus je na održivosti, a ne na dizajnu.

Zamišljen da prihvati četiri BMW-ove ekološke filozofije RE: THINK, RE: DUCE, RE: USE i RE: CICLE, cio automobil je napravljen od materijala koji se mogu reciklirati, a na kraju svog životnog vijeka može se i potpuno reciklirati, a koja uključuje bateriju.

BMW vjeruje da je način na koji je automobil napravljen jednako važan kao i emisija iz izduvne cijevi, i želi da postigne klimatsku neutralnost tokom cijelog vijeka trajanja vozila.

Planira to učiniti ne samo zamjenom motora sa unutrašnjim sagorijevanjem električnom energijom, već fokusiranjem na materijale i proizvodnju. Kompanija želi da postigne smanjenje emisije vozila u životnom ciklusu za 40 odsto do 2030.

Metalne komponente će biti izrađene od sekundarnog aluminijuma i čelika, a čvrsta baterija je proizvedena od recikliranih materijala, koji se mogu ponovo koristiti na kraju životnog vijeka automobila.

Gume su napravljene od sertifikovanog, održivog prirodnog kaučuka i sadrže obojene reciklirane gumene čestice koje dodaju snagu i stvaraju prepoznatljiv izgled. Štaviše, BMW kaže da će vozači moći da šalju neželjenu energiju nazad u mrežu iz baterije automobila.

Ta mogućnost povezivanja automobila sa rešetkom je upravo vrsta osobine koju možemo očekivati na električnim BMV-ovima u narednim godinama, mada bi moglo proći neko vrijeme pijre nego što vidimo bilo šta sa enterijerom sličnim konceptu,prenosi Hayat.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...