ODGOVOR NA ČETVRTI VAL PANDEMIJE KORONAVIRUSA: Vlada KS dala saglasnost za zapošljavanje novih radnika u Općoj bolnici

Radnici će biti primljeni na određeno vrijeme

  • Društvo

  • 09. Sep. 2021  

  • 0

Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost JU Opća bolnica “Prim. dr Abdulah Nakaš” za prijem novih uposlenika.

Radnici će biti primljeni na određeno vrijeme, do tri mjeseca, a bit će uposleno 10 ljekara doktora medicine, 30 medicinskih sestara – tehničara, dva pneumatičara i pet radnica na održavanju higijene.

Zavod zdravstvenog osiguranja KS osigurat će sredstva za upošljavanje navedenog kadra, sa evidencije Službe za zapošljavanje KS.

Ministarstvo zdravstva KS je prije tri dana zaprimilo zahtjev Opće bolnice u kojem je zatraženo hitno obezbjeđivanje uposlenika na navedenim radnim mjestima, zbog usložnjavanja epidemiološke situacije i četvrtog vala pandemije COVID-19. Shodno tome, Vlada je donijela odluku o zapošljavanju.

Prilikom prijema kadra u radni odnos, Opća bolnica je dužna ispoštovati zakonske i podzakonske propise koji regulišu oblast zapošljavanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...