ISPRAVKA; MARINKOVIĆ-LEPIĆ POTEGLA PITANJE TABLI SA NATPISOM “DOBRODOŠLI U RS”: Hoće li institucije početi da rade svoj posao?

Raniji tekst je ispravljen nakon analize portala Raskrinkavanje.ba.

  • Vijesti

  • 10. Sep. 2021  23. Sep. 2021

  • 16

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirjana Marinković – Lepić potegla je temu o nelegalno postavljenim tablama sa natpisima dobrodošlice u RS na graničnim prijelazima.

Mirjana Marinković – Lepić pita “hoće li institucije početi da rade svoj posao i ukloniti ih”

-Nakon što su me građani obavijestili da na graničnim prelazima na ulazu u Bosnu i Hercegovinu umjesto tabli sa nazivom države u koju se dolazi stoji tabla sa nazivom entiteta, postavila sam pitanja predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranu Tegeltiji i ministru komunikacija i prometa BiH Vojinu Mitroviću kako bih saznala da li je ovo u skladu sa zakonom”, podsjeća zastupnica.

Ispravka teksta: U prvoj verziji teksta naslov je glasio: „POLITIČKI NOKAUT DODIKU I SEPARATISTIMA: Ukidaju se table sa natpisom "Dobrodošli u RS", jer su...", što je prema analizi Raskrinkavanja utvrđeno kao netačno, jer formalne, javno dostupne odluke o njihovom uklanjanju još uvijek nema. Shodno navedenom naslov je promijenjen i naglašeno da se radi o ispravci teksta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...