“TRAGEDIJA ME JAKO POGODILA…”: I ministar zdravstva Sjeverne Makedonije podnio ostavku nakon požara u bolnici u Tetovu

Ostavke zbog nesreće u Covid centru ranije danas su podnijeli zamjenik ministra zdravstva Ilir Hasani, direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi i ekonomski direktor bolnice Artan Etemi.

  • Regija

  • 10. Sep. 2021  10. Sep. 2021

  • 0

Venko Filipče, ministar zdravstva Sjeverne Makedonije predao je u petak ostavku nakon eksplozije i požara u privremenoj bolnici za oboljele od Covid-19 u kojima je poginulo 15 ljudi u toj malenoj balkanskoj zemlji teško stradaloj od koronavirusa.

Filipče je istakao da kao ljekar i ministar ima integritet i da je iz moralnih razloga ponudio ostavku premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu.

“Tragedija u Tetovu jako me pogodila (…) kao ljekar i kao ministar predao sam ostavku premijeru Zoranu Zaevu iz moralnih razloga”, rekao je Venko Filipče na press konferenciji u Skoplju.

Povodom zahtjeva u javnosti da podnese ostavku, Filipče je jučer rekao da će odluku o tome donijeti kada se završi istraga.

Ostavke zbog nesreće u Covid centru ranije danas su podnijeli zamjenik ministra zdravstva Ilir Hasani, direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi i ekonomski direktor bolnice Artan Etemi.

Sva trojica su to objavila na Facebooku, uz obrazloženje da su to učinili iz moralnih razloga.

U požaru koji se dogodio u srijedu uveče u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 15 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizvane, već članovi porodica pacijenata, prenosi Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...