"SB" NA PROTESTIMA U SARAJEVU: Sve više građana pristiže u centar grada kako bi dali podršku ocu ubijenog Dženana Memića, pogledajte detalje...(FOTO)

Fotoreporter "Slobodne Bosne" je na licu mjesta i javlja da građani pristižu iz raznih krajeva zemlje.

  • Vijesti

  • 11. Sep. 2021  11. Sep. 2021

  • 4

Uskoro će na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu započeti protesti za Dženana Memića. Ovo će biti 20. protestni skup po redu.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" je na licu mjesta i javlja da građani pristižu iz raznih krajeva zemlje.

Podsjećamo, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je u četvrtak dopunsko rješenje kojim se učesnicima mirnog protestnog okupljanja Pravda za Dženana Memića odobrava korištenje parking prostora u ulici Franje Račkog, te parking prostora ispred Zemaljskog muzeja i Mosta Suade Dilberović 11. septembra 2021.godine, u vremenskom periodu od 7 sati do 19 sati.

Navedeno ministarstvo je prije tri dana također odobrilo potpunu obustavu saobraćaja u ulicama Kulovića i Branilaca Sarajeva, po zahtjevu Muriza Memića, u terminima od 13 sati do 15 sati, zbog protestnog okupljanja na trgu ispred Narodnog pozorišta, poručuju iz iz Službe za protokol i press Vlade KS.

“Zbog očekivanog velikog broja motornih vozila, učesnika ovog mirnog protestnog okupljanja, te zbog bezbjednosti odvijanja saobraćaja na ulicama Kantona Sarajevo, resorno ministarstvo saobraćaja dopunilo je prvobitno rješenje o privremenim izmjenama saobraćaja na spomenutim lokalitetima”, kazali su iz Vlade KS.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...