"VUČIĆU, OLOŠU" Građani blokirali Brankov most, prepirka sa policijom (FOTO I VIDEO)

"Vlast je znala da ćemo blokirati most i ova vlast je namjerno napravila ovu situaciju. Znali su kada ćemo biti ovdje i onda policija nije na vrijeme zaustavila saobraćaj", poručila je jedna od nezadovoljnih učesnica protesta.

  • Regija

  • 11. Sep. 2021  11. Sep. 2021

  • 0

Učesnici "Ekološkog protesta" su poslije dva sata protesta ispred Skupštine Srbije, gdje su kao glavnu poruku istakli "Rio Tinto - marš sa Drine", krenuli ka Brankovom mostu kako bi ga blokirali. Međutim, tu je došlo do problema, budući da je policija kasno blokirala saobraćaj, pa je došlo do razmirica između građana i policije.

Naime, nezadovoljni građani su oko 16.30 sati došli na Brankov most, blokirali su jednu stranu, dok su na strani od Novog Beograda ka centru vozila bila na mostu, i to zato što je policija kasno zatvorila tu trasu. Zbog toga je došlo do verbalnih razmirica između policije i građana, piše portal Direktno.rs.

"Vlast je znala da ćemo blokirati most i ova vlast je namjerno napravila ovu situaciju. Znali su kada ćemo biti ovdje i onda policija nije na vrijeme zaustavila saobraćaj", poručila je jedna od nezadovoljnih učesnica protesta.

A učesnici velikog protesta bili su svjesni odakle dolazi ovakva odluka policije da kasno zaustavi saobraćaj, pa se u jednom trenutku iz mase horski skandiralo "Vučiću, ološu".

Rasprava je trajala nekih 40-ak minuta, nakon čega su se automobili vraćali unazad, dok su putnici napustili vozila gradskog prijevoza, a neki od njih su se i priključili protestu. Tako je i okončana ova situacija, pa je nešto poslije 17 sati blokada Brankovog mosta bila potpuna.

Inače, protest "Ekološki ustanak" počeo je u 14.00 sati, gdje su govornici poslali jedinstvenu poruku - pobunili su se protiv Rio Tinta, ali i činilaca vlasti, prije svega ta poruka se odnosila na Aleksandra Vučića, Anu Brnabić i Zoranu Mihajlović.

"Gdje je Aleksandar Vučić, gdje je Zorana Mihajlović, gdje je Ana Brnabić? Oni su tri ključna čovjeka koji prodaju nas, našu djecu, našu djedovinu. Zašto? Za kakve pare? Kad smo ih pitali od čega se više zarađuje, od poljoprivrede ili od rude nisu nam dali odgovor", rekao je Zlatko Kokanović, mještanin Gornjih Nedeljica, koji se bavi poljoprivrednom proizvodnjom na drugom po redu ekološkom ustanku, gdje je više od 30 ekoloških organizacija, kao i pojedinaca u centru Beograda, protestovalo zbog niza ekološki problema u Srbiji.

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Pokreta "Odbranimo rijeke Stare planine" okupljene je pozvao da održe minut šutnje za sve nestale rijeke i preminule u Srbiji od zagađenog zraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...