VAŽNO UPOZORENJE IZ MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA: "Branioci BiH ne putujte u Srbiju do daljnjeg, jer..."

Upozorenje se izdaje zbog rizika od hapšenja i procesuiranja u Republici Srbiji pod optužbama za ratni zločin, a na bazi ranijih slučajeva hapšenja bh. državljana protiv kojih se u Bosni i Hercegovini ne vode postupci niti ih pravosudne institucije BiH terete za ratne zločine.

  • Vijesti

  • 14. Sep. 2021  14. Sep. 2021

  • 3

Preporučuje se svim državljanima Bosne i Hercegovine koji su na bilo koji način bili uključeni u odbranu Bosne i Hercegovine u periodu od 1992. do kraja 1995. godine da do daljnjeg ne putuju u Republiku Srbiju, saopćeno je danas iz MVP BiH.

Kako dodaju, upozorenje je izdato zbog rizika od hapšenja.

“Upozorenje se izdaje zbog rizika od hapšenja i procesuiranja u Republici Srbiji pod optužbama za ratni zločin, a na bazi ranijih slučajeva hapšenja bh. državljana protiv kojih se u Bosni i Hercegovini ne vode postupci niti ih pravosudne institucije BiH terete za ratne zločine“.

“Nažalost, upozorenje se izdaje zbog okolnosti u kojima institucije Republike Srbije ne pokazuju volju za aktivnom međunarodnom saradnjom i razmjenom informacija u ovoj oblasti a na bazi ranije potpisanih protokola i međunarodnog prava”, dodaju u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...