ŽESTOKA REAKCIJA JADRANKE KOSOR: “Srbi koje je provokator Vučić pozvao da izvjese srpske zastave u Hrvatskoj, bi trebali izvjesiti hrvatske trobojnice, jer…”

...je Hrvatska njihova domovina.

  • Regija

  • 14. Sep. 2021  14. Sep. 2021

  • 0

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor reagovala je na poziv predsjednika Srbije Aleksandara Vučića kojim je pozvao Srbe da sutra, 15. septembra, za novi praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode izvjese nacionalne zastave i u Hrvatskoj.

Kosor je poručila Srbima koje je provokator Vučić pozvao da izvjese srpske zastave u Hrvatskoj, da bi trebali izvjesiti hrvatske trobojnice, jer je Hrvatska njihova domovina.

Podsjećamo, pod geslom "Srpstvo je vaskrslo" praznik je zamišljen kao zajednički praznik Srbije i entiteta Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, ali Vučić je pozvao da ga obilježe i Srbi iz ostalih "srpskih" zemalja, konkretno, Crne Gore, dijelova Makedonije, Kosova i Hrvatske.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...