RADONČIĆ NADMAŠIO SEBE: Lider SBB-a nakon najave ostanka na čelu stranke ide u borbu za LEGITIMNO PREDSTAVLJANJE HRVATA

Fahrudin Radončić koji je najavio da se povlači s pozicije predsjednika SBB-a, stranke koju je i osnovao, za FTV je potvrdio da ostaje i dalje na toj poziciji.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 3

O izjavi Christiana Schmidta o Draganu Čoviću Radončić kaže: "Ne možemo stalno optuživati Hrvate da su protiv BiH. Možemo govoriti da njih možda ima previše u odnosu na broj stanovnika, na određenim funkcijama, ali Schmidt je rekao ono što jeste - hrvatski korpus nije birao Komšića za svog člana Predsjedništva. Hrvatski korpus je svoje glasove dao Čoviću. Sada je mudrost svih nas da nađemo rješenje koje će zadovoljiti i legitimnost i legalnost. Čović u pregovorima traži više nego što mu pripada."

Navodi da Čović nije bio poznat kao čovjek koji daje eksplicitne i teške izjave.

"Najveći poznavatelj onoga što želi Čović je Izetbegović jer oni pregovaraju na zatvorenim sjednicama. Ono što Dodik i Čović govore ne smije buditi kod nas ni paniku ni strah. Mi se tih izjava ne bojimo. Ne vidim ništa loše u legalnom i legitimnom predstavljanju Hrvata u Predsjedništvu BiH. I svi rade da se to dogodi. Da Hrvati imaju taj komoditet, kao nacionalni korpus, da ih Bošnjaci ne majoriziraju. Neka i Komšić pobijedi hrvatskim glasovima, u čemu je problem? Bošnjaci biraju dva člana Predsjedništva. Komšića smo birali tri puta i birali smo Izetbegovića i Džaferovića tri puta. I to je tzv. koncept građanskog predstavljanja koji Bošnjacima najviše odgovara, kao najmnogobrojnijem narodu u BiH. Očigledno da mi kao Bošnjaci možemo dobiti međunarodnu podršku za tu vrstu koncepta. Ljudi se boje da će Hrvati, kao najmalobrojniji narod, biti preglasani“, kazao je Radončić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...