ITALIJA DONOSI KONAČNU ODLUKU: Svi radnici u javnom i privatnom sektoru morat će imati...

Ministrica Gelmini izjavila je za državni radio da će na sastanku ministara pričati o obaveznom posjedovanju propusnice za zaposlene.

  • Ekonomija

  • 16. Sep. 2021  

  • 0

Italija će načiniti “zelene propusnice” za COVID obaveznim za radnike u javnom i privatnom sektoru, rekla je italijanska ministrica za regionalna pitanja Mariastella Gelmini.

Propusnica, u digitalnoj ili štampanoj formi, pokazivat će bar jednu od tri stvari – da je osoba primila najmanje jednu dozu vakcine, da je negativna na PCR testu ili da je preležala COVID.

Italija je među grupom zemalja koje su propusnicu načinile obaveznom za pristup muzejima, teretanama ili restoranima, javlja Reuters.

Ministrica Gelmini izjavila je za državni radio da će na sastanku ministara pričati o obaveznom posjedovanju propusnice za zaposlene.

- Idemo ka obaveznoj "zelenoj propusnici" ne samo za radnike u javnom sektoru, nego i u privatnom - rekla je ona za radio RAI.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...