DA TI SE ZAMANTA: Procurili detalji gigantskog ugovora, Francuzi otkrili koliko Messi zarađuje u PSG-u!

Bilo je tu puno nagađanja, pitali su se mnogi koliko je to francuski klub izdvojio za Lea, a sada je detalje bogatog ugovora otkrio obično dobro upućeni L'Equipe.

  • Sport

  • 18. Sep. 2021  

  • 0

Transfer Lea Messija iz Barcelone u PSG bio je jedna od najvećih ovoljetnih nogometnih priča. No, kao i obično, kod takvih se selidbi često naveliko priča i o financijama pa tako i o plaći koju će Argentinac primati kod novog poslodavca.

Bilo je tu puno nagađanja, pitali su se mnogi koliko je to francuski klub izdvojio za Lea, a sada je detalje bogatog ugovora otkrio obično dobro upućeni L'Equipe.

Messi je, dakle, potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produžetka suradnje na još jednu sezonu, a Francuzi pišu da bi u tri godine trebao zaradio čak 110 miliona eura.

Prvi dio od 30 miliona dobit će za prvu sezonu, dok će za drugu i eventualnu treću primiti deset više.

U navedeni iznos nisu uključeni bonusi za kolektivna i individualna postignuća, a milion eura od onih prvih 30 dobit će i u obliku PSG-ove kriptovalute, odnosno Fan Tokena. Od takvih oblika isplate, zbog suradnje s Crypto.com, profitirat će i Parižani koji bi na svoj račun trebali pospremiti između 25 i 30 miliona eura po sezoni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...