LOŠE VIJESTI ZA SELEKTORE ARGENTINE I FRANCUSKE: Lionel Messi neće nastupiti za reprezentaciju, otpala još trojica, Tricolori bez najboljeg strijelca…

Stigle službene potvrde.

  • Sport

  • 19. Mar. 2024  

  • 0

Argentinski nogometni savez (AFA) potvrdio je kako će kapiten svjetskih prvaka Lionel Messi (36) zbog ozljede butnog mišića propustiti prijateljske utakmice protiv Salvadora u Philadelphiji 22. marta te Kostarike u Los Angelesu četiri dana kasnije.

Tu je mogućnost ranije naznačio Messijev trener u Interu iz Miamija Gerardo Martino koji je kazao kako očekuje Messijev povratak na teren početkom aprila.

Osim na Messija, argentinski izbornik Lionel Scaloni za dvije predstojeće utakmice ne može računati ni na Paula Dybalu, Exequiela Palaciosa i Marcosa Senesija.

Griezmann prekida rekordni niz nastupa

Napadač madridskog Atletica Antoine Griezmann (32) prekinut će rekordni niz od 84 uzastopna nastupa za francusku nogometnu reprezentaciju jer će zbog ozljede gležnja propustiti prijateljske utakmice protiv Njemačke u Lyonu 23. marta te Čilea u Marseilleu tri dana kasnije.

Griezmann je nastupio u svakoj utakmici "Trikolora" u posljednjih sedam godina, a izbornik Didier Deschamps umjesto njega u kadar je pozvao veznjaka Lazija Mattea Guendouzija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...