"SB" NA LICU MJESTA: U fantastičnoj atmosferi na Grbavici nije bilo golova, Juričić propustio priliku (FOTO)

Domaći tim je nakon propuštene velike prilike vidno pao pa se rezultat do kraja susreta nije mijenjao, a ekipa su podijelile bodove.

  • Sport

  • 18. Sep. 2021  18. Sep. 2021

  • 0

Fudbaleri Željezničara i Veleža odigrali su meč bez pogodaka u susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Čitav susret prošao je u slavljeničkom raspoloženju povodom 100. rođendana tima sa Grbavice, a priliku da dodatno razveseli svoje navijače propustio je Luka Juričić koji je promašio jedanaesterac u 70. minuti susreta.

Meč je od samog početka bio veoma otvoren, a prvu priliku u 10. minuti propustio je Mehmed Ćosić u 10. minuti susreta. Njegov udarac je sa gol linije izbacio Vedran Vrhovac.

Željezničar je prvu šansu imao u 17. minuti susreta kada se Juričić našao u stopostotnoj prilicu, ali je njegov udarac sa pet metara odbranio Bogdanović.

Prijetili su do kraja poluvremena Vehabović i Radovac, ali nije bilo promjene rezultata.

I u drugom poluvremenu gledali smo gotovo identičnu sliku kao u prvom, a ponovo je prvi zaprijetio Velež. U 58. minuti je Zajmović odložio loptu za Vehabovića koji je šutirao pored gola.

Deset minuta kasnije pokušao je Juričić još jednom, ali je njegov udarac sa dstance odbranio Bogdanović.

U 70. minuti imao je Željo i pomenuti penal. Nešto ranije Zeljković je faulirao Zdnunića, ali je šut sa bijele tačke Luka Juričić poslao visoko preko gola.

Domaći tim je nakon propuštene velike prilike vidno pao pa se rezultat do kraja susreta nije mijenjao, a ekipa su podijelile bodove.

Željezničar nakon ovog kola zauzima šestu poziciju sa 11 osvojenih bodova, dok je Velež plasiran poziciju iznad, sa jednim bodom više, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...