VIŠKOVIĆ IZ BEOGRADA O STANJU NA KOSOVU: “Da Srbi urade nešto slično, pola Evrope bi se podiglo …”

"...i pola svijeta, da pokušaju disciplinovati Srbe", rekao je Višković.

  • Mini market

  • 22. Sep. 2021  

  • 0

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković danas je boravio u Beogradu gdje je govorio o situaciji na Balkanu u posljednje vrijeme istakavši događaje koji su se proteklih dana odigrali na Kosovu i Metohiji. Višković je rekao kako su ti događaji inscenirani samo kako bi se izazvala reakcija institucija Srbije. 

"Njihov scenario je bio da izazovu sukobe, uslovno rečeno eksces i onda po ko zna koji put, da optuže Srbe. Kad se tako nešto radi Srbima, s obje strane Drine, onda u centrima moći kao da nestane struje", rekao je Višković.

On navodi kako je samo veliko iskustvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i mudrost koju iskazuje vodeći političke odnose s drugima razlog zašto se nije odigrao željeni scenario.

"Da mi uradimo nešto deset puta bezazlenije od ovog što rade nama, mislim da bi se za jedan sat podiglo pola Evrope i pola svijeta, da pokušaju disciplinovati Srbe", naveo je Višković prenosi RTRS.

No, to je nešto s čime se Srbi već nose već duži period, ističe Višković, te su na taj način navikli da s time žive i rade.

Podsjećamo, na Jarinju i Brnjaku, administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova i Metohije, saobraćaj je treći dan u prekidu nakon odluke Prištine da zabrani ulazak u pokrajinu automobilima sa srpskim registarskim tablicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...