“KRAJNJE JE VRIJEME…”: Premijer Novalić govori o iznosu minimalne plate

"Trenutni ekonomski rast FBiH omogućava Vladi FBiH da poveća minimalnu platu na 700KM i time ostvari porast od 72.1%", napisao je Novalić.

  • Ekonomija

  • 22. Sep. 2021  

  • 2

Premijer Federacije BIH Fadil Novalić objavio je na društvenim mrežama status kako je krajnje vrijeme da minimalna plata iznosi 700 KM.

"Svjesni da je minimalna plata (406KM) nedopustivo niska, naš rad smo bazirali na uspostavljanju pozitivnog ekonomskog trenda, odnosno ostvarivanju ekonomskog rasta.

Povećenje životnog standarda građana je jedan od najvećih fokusa Vlade FBiH. Svjesni da je minimalna plata (406KM)...

Objavljuje Fadil NovalićSrijeda, 22. rujna 2021.

Trenutni ekonomski rast FBiH omogućava Vladi FBiH da poveća minimalnu platu na 700KM i time ostvari porast od 72.1%.

Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće zakone.

Krajnje je vrijeme da minimalna plata iznosi 700 KM", naveo je Novalić.

   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...