HAPŠENJE U GLAVNOM GRADU BIH: Pronađena droga, oružje i eksplozivna naprava

Nakon pretresa stana u Vogošći, koji koristi E. B. pronađena je određena količina materije koja asocira na opojnu drogu, drobilica, vaga, jedan pištoj nepoznate marke i kalibra, okvir za pištolj i četiri metka.

  • Hronika

  • 23. Sep. 2021  23. Sep. 2021

  • 0

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su došli do saznanja da jedna osoba nudi na prodaju eksplozivnu napravu.

-Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres jednog stana na području općine Novo Sarajevo, te su policijski službenici došli do informacije o licu koje posjeduje eksplozivnu napravu. Istog dana u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, pronađena je staklena tegla u kojoj se nalazi nepoznata eksplozivna naprava, a koju je prethodno ostavilo lice S.S. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici, koji su izuzeli pronađenu napravu. Pomenutog dana u 13,00 sati slobode je lišeno lice S.S., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen – navodi se u policijskom izvještaju.

Nakon kriminalističke obrate policijski službenici su utvrdili da se i osoba E.B. iz Vogošće može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Nakon pretresa stana u Vogošći, koji koristi E. B. pronađena je određena količina materije koja asocira na opojnu drogu, drobilica, vaga, jedan pištoj nepoznate marke i kalibra, okvir za pištolj i četiri metka.

-Jučer u 18 sati lice E.B., rođen 1976.godine u Sarajevu, nastanjen u Vogošći je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela – kazali su iz policije.

Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...