DODIK SE U BUDIMPEŠTI PREDSTAVIO KAO ZABRINUTI POLITIČAR: "U kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, da li će morati da odu..."

Član Predsjedništva je istakao da je politika EU sebična prema Balkanu

  • Mini market

  • 23. Sep. 2021  23. Sep. 2021

  • 0

Zbog politike Evropske unije Balkan se prazni, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u govoru na 4. Demografskom skupu u Budimpešti.

-Dolazim iz zemlje gdje nije sve određeno, gdje smo naslijedili mnoge probleme iz rata. Tokom rata u BiH broj rođene djece je bio mnogo veći nego u doba mira. To je potpuno apsurdno, rekao je Dodik.

Istakao je da je politika EU sebična prema Balkanu.

-Moram reći da sebična evropska politika prazni Balkan koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja sa različitim kulturama. Pitam vas da li će za nekoliko decenija Evropljani živjeti u Evropi, istakao je Dodik i naglasio da BiH vjerovatno još dugo neće postati članica EU.

-Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, da li će morati da odu, istakao je Dodik.

Podsjećamo, među učesnicima 4. Demografskog samita, osim zvaničnika više zemalja, predstavnici su crkava, naučne zajednice i medija, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Budimpeštanski demografski samit se četvrtu godinu zaredom održava u mađarskoj prijestonici, a ovaj put tema je Porodica - ključ stabilnosti. U najavi događaja posebno se ističu vrijednosti kao što su porodica, tradicija i brak, koje su po mišljenju organizatora ugrožene, zbog čega je ovogodišnji događaj “relevantniji nego ikada”, piše Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...