IVICA DAČIĆ O SITUACIJI NA KOSOVU: "To je 'rat nerava', pobijediti će ko zadrži hladnu glavu"

Oni se godinama nalaze tu na Kosovu, pa i u BiH sa motivacijom da doprinesu regionalnom miru i stabilnosti. Šta bi oni radili ako bi zaista postojala regionalna stabilnost, ukoliko nema incidenata i riješe se svi problemi“, naveo je Dačič

  • Regija

  • 25. Sep. 2021  25. Sep. 2021

  • 1

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je povodom aktuelne situacije na Kosovu, ocijenio da je to "rat nerava" i da će pobijediti onaj ko zadrži hladnu glavu.

Dačić je za TV Pink rekao da se tamo vodi jedna velika diplomatska bitka, da li će se dalje ići jednostranim akcijama ili one neće biti dozvoljene i poštovaće se ono što je ranije potpisano, dodavši da sve čeka intenzivan period.

„Zapad bi htio da dođe do rješenja problema u Republici Kosovo, ali je već osmislio, a to je priznanje nezavisnosti lažne države. Oni bi miliom ili silom voljeli da se riješi na takav način“, rekao je Dačić.

On je kazao da mnogi pale fitilj za Republiku Kosovo zato što ako je situacija mirna gubi se značaj njihove uloge kada se govori o međunarodnim predstavnicima.

„Oni se godinama nalaze tu na Kosovu, pa i u BiH sa motivacijom da doprinesu regionalnom miru i stabilnosti. Šta bi oni radili ako bi zaista postojala regionalna stabilnost, ukoliko nema incidenata i riješe se svi problemi“, naveo je Dačič.

Prema njegovim riječima, druga strana motivisanosti za izazivanje incidenata je agresivnost predsjednika Vlade Republike Kosovo Aljbina Kurtija, koji pokušava da predstavi da je njegova vlada prva koja ima legitimitet, a da su prethodne bile nevažeće, prenosi Fonet.

„Mislili smo da je Tači loš i da nema gori, pa se onda pojavio (Ramuš) Haradinaj i sada Kurti“, kazao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...