SIN RATNOG ZLOČINCA RATKA MLADIĆA ZAKUKAO: "Otac je jako loše, puno spava, pa su mu otkazali..."

Prema njegovim riječima osuđeni ratni zločinac je bolestan

  • Vijesti

  • 26. Sep. 2021  26. Sep. 2021

  • 7

Sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, Darko Mladić gostovao je u jutarnjem programu Pink televizije, u kojem je govorio o zdravstvenom stanju zločinca Ratka, kao i o tome da sve uspjevaju saznati preko posjeta i kroz razgovor putem jedne aplikacije. 

Kako je rekao Darko Mladić, zdravstevno stanje ratnog zloćinca Ratka Mladića je komplikovano, jer ima problema sa šećerom i bubrezima, ali "uprkos svemu zabrinut je zbog eskalacije situacije svuda oko Srbije".

"Ne komentarišemo previše, pošto je to telefon i sve snimaju. Ali on je zabirnut zbog ove eskalacije" naveo je Darko Mladić, koji se sa ocem svakodnevno čuje telefonom, a dva puta sedmično vidi preko jedne aplikacije.

Prema njegovim rečima, osuđeni ratni zločinac je bolestan, a o tome šta mu se dešava porodica saznaje samo preko posjeta i kroz razgovor, budući da joj i dalje iz Haaga ne daju nikakvu medicinsku dokumentaciju.

"Komplikovalo se zdravstveno stanje, sad imamo neke probleme sa šećerom, koji nikako da se riješe, šećer mu je mjesecima iznad 15. Isto tako iz usmenog razgovora sa doktorima smo saznali da ima problem sa bubrezima, ali ne znamo detalje", ispričao je Darko za TV Pink.

Kako je pojasnio, osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić ima sve te posljedice kao i drugi koji su preživjeli moždane udare, a najveći problem je što, vjerovatno, zbog svih tih kumulativnih posljedica preko dana spava mnogo više nego što je normalno i ima manje energije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...