BALKAN NA RUBU NOVOG RATA: Vučić dao ultimatum Stoltenbergu, srpska vojska će ući na Kosovo, ukoliko…

„Srbija nije podigla vojsku i policiju, Srbija je samo podigla gotovost“, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

  • Vijesti

  • 27. Sep. 2021  27. Sep. 2021

  • 16

Odbio je i Escobarov prijedlog prije četiri dana, kaže da mu se nije dopao. "Nema nikakve sumnje u to da ako Briselski sporazum se ne sprovede u potpunosti, onda on ne važi. Ljudi moraju da razumeju da je za Srbe na Kosovu i Metohiji, Srbija njihova država“, poručio je Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije ušla na teritorij Kosova, zato što od Kumanovskog sporazuma i svim potonjim sporazumima nema pravo da to učini i poručio da Srbija s trupama neće ući na Kosovo jer želi da se sve riješi mirnim putem.

On je rekao da je to poručio i generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, kao i da mu je rekao da Srbija neće dozvoliti pogrom nad Srbima.

Vučić je rekao kako misli da su ga u NATO razumjeli i da će učiniti sve da zaštite srpsko stanovništvo na Kosovu.

„Čekaćemo vas 24 sata da kao NATO reagujete, tek ako se posle toga nastavi pogrom našeg stanovništva, Srbija će reagovati i neće dozvoliti ono što se dešavalo 1995. ili 2004. godine“, rekao je Vučić u emisiji Hit tvit TV Pink.

Vučić je kazao i da ga je „pogodila“ naslovna strana današnjeg izdanja lista „Danas“, koja ga „optužuje za zveckanje oružjem“, kao i da je postojao plan da se zatvore prijelazi između Kosova i dijelova centralne Srbije u kojoj žive etnički Albanci.

„Da zatvorimo Končulj, da puštamo samo Srbe na Ropotovo, i da nema dodira između Albanaca sa KiM i onih iz Bujanovca i Preševa. Mi smo mogli (to da učinimo), ta ideja postoji, ja sam protiv te ideje“, naveo je Vučić.

On je dodao da „različiti centri moći u zemlji i i inostranstvu“ žele lošije rezultate Srbiji, a na navode da „zvecka oružjem“ zbog nadlijetanja vojnih letjelica u blizini administrativnih prijelaza sa Kosovom i Metohijom, Jarinjem i Brnjakom, rekao je da se u jučerašnjim razgovorima s predstavnicima EU i NATO „ljutio na sve svoje sagovornike“.

„Mi sada imamo 14 MiG-29 (koji mogu da lete). Oni su mislili da se ja šalim. Jel’ Srbija to nema pravo da podigne svoje helikoptere ili avione u centralnoj Srbiji? (Predstavnici EU) se sedam dana nisu uzbudili zbog oklopnih kola kosovske policije, ali jesu istog sekunda kad je Srbija pokazala da neće dozvoli (da je ponižavaju)“, kazao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...