CRNADAK O AFERI „KISEONIK“: „Nijedna vlada u svijetu ne bi opstala…”

"Nijedna Vlada, nigdje u svijetu, ne može opstati nakon što se utvrdi da državne bolnice nezakonito vrše nabavke lijekova od preduzeća koja nemaju licence za promet lijekova i zato je važno da sutra na sjednici Narodne skupštine javnost vidi koje partije i koji poslanici i danas, nakon najnovijih afera, podržavaju vlast", rekao je Crnadak.

  • Mini market

  • 27. Sep. 2021  

  • 0

"Tražićemo sutra od predsjednika Vlade Republike Srpske, Radovana Viškovića i ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića da prije početka sjednice Narodne skupštine Republike Srpske daju cjelovitu informaciju o aferi "kiseonik" narodnim poslanicima, jer je važno da javnost u Republici Srpskoj, kao i narodni predstavnici iz svih dijelova Srpske dobiju odgovore na pitanje kako je moguće da su zdravstvene ustanove nabavljale kiseonik od neovlaštenih firmi, koje nisu imale dozvole za promet lijekova", rekao je poslanik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da Vlada Republike Srpske mora preuzeti odgovornost, jer je ovo najveća afera u RS-u do sada, u kojoj se ne radi samo o pljački javnog novca, nego i o nezapamćenoj neodgovornosti i ugrožavanju zdravlja i života ljudi.

"Nijedna Vlada, nigdje u svijetu, ne može opstati nakon što se utvrdi da državne bolnice nezakonito vrše nabavke lijekova od preduzeća koja nemaju licence za promet lijekova i zato je važno da sutra na sjednici Narodne skupštine javnost vidi koje partije i koji poslanici i danas, nakon najnovijih afera, podržavaju vlast", rekao je Crnadak, navodi BN TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...