VUČIĆ O KOSOVU ŠUTI VEĆ DVA DANA: Albin Kurti je dobio i ovu bitku...

Ovo nije prvi političko-propagandni šou koji će polako pasti u zaborav.

  • Regija

  • 28. Sep. 2021  

  • 2

Glavni pregovarač iz Beograda predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne oglašava se dva dana po pitanju situacije na Kosovu.

Prethodne prijedloge je, kako kaže, odbio, ali niko i dalje ne zna šta je bilo predloženo, piše N1 Srbija.

Da li je na snazi nova taktika u rješavanju problema na Kosovu i Metohiji? Predsjednik Srbije više nikome ništa ne objašnjava. Jučer jedna rečenica saopćenja, a danas je otkazao sve sastanke.

"Zakazani sastanci sa ruskim ambasadorom i ambasadorkom Kine se otkazuju. O novim terminima bit ćete naknadno obaviješteni", saopćeno je iz njegovog kabineta.

Na komentare da predsjedniku Srbije nije stalo do rješenja problema, reagovala je premijerka Srbije Ana Brnabić sa dvije riječi: "Jadno i bijedno".

Albin Kurti dobit će i ovu rundu, saglasni su i novinari i vojni analitičari, i podsjećaju da ovo nije prvi političko-propagandni šou koji će polako pasti u zaborav.

"Demonstracija sile na granici, prikaz borbenih vojnih vozila, dio su permanentne izborne kampanje od strane vlasti, koja sad pokazuje ono što želi da vidi većinski dio javnog mnjenja u Srbiji – da su Srbi jaki, odlučni, spremni da urade bilo šta, ali da ništa zaista ne učine", ocjenjuje vojni analitičar Aleksandar Radić.

Urednica portala "Danas" i novinarka "Novog magazina" Jelka Jovanović smatra da se "zbog izbora koji se spremaju i na Kosovu i u Srbiji koriste jake riječi, zapaljive, ja sam jučer razgovarala sa prijateljima sa Kosova, kažu da je prisustvo na barikadama praktično radna obaveza".

Prema poslednjim informacijama predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće učestovati na konferenciji "Zapadni Balkan, jedan region, jedno tržište – korak prema zajedničkom tržištu EU" u Novom Sadu koja se održava na godišnjicu Inicijative Mali Šengen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...