MUK U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: „Da li smo dali rok korumpiranom gospodinu Džakuli, koji šalje ljude da se sa mnom trguje. Sa mnom nema trgovine, gospodine Džakula, i da imaš 30 miliona u džepu…“!

„Slobodna Bosna“ donosi dio stenograma s burnog zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske.

  • Politika

  • 29. Sep. 2021  29. Sep. 2021

  • 0

„Vaše kapitulacije i poniženja će ući u istoriju srpskog naroda. To što smo mi dočekali od vas i svaki pristojan čovjek koji drži do sebe, gadi mu se čak i pomisao da komentariše vaše poteze“, uvodne su riječi zastupnika u NSRS-u Nebojše Vukanovića, nakon kojih je upozoren od strane predsjedavajućeg Denisa Šulića (SNSD) da pazi na rječnik.

-Ako mi kontinuirano, nakon 15 dana, gazimo odluke koje smo sami donijeli i ako ste vi sada kapitulirali u Sarajevu, a imajući u vidu sve tragične stvari koje nam se događaju ovih dana, jedini izlazak iz svega nije vaša ostavka, nego silazak sa političke scene, da uđete u neku rupu, svi, kazao je Vukanović.

Predsjedavajući Šulić je prekinuo Vukanovića i upozorio ga da stavi masku kako treba, na što je Vukanović pozvao SNSD da napravi kontra skup u Bijeljini.

Odmah potom Vukanoviću je izrečena opomena.

Uslijedilo je iznošenje detalja o kriminalnim radnjama u kompanijama UNIS Derventa i Herceg TV, te o firmi Batagon, koje je Vukanović optužio za milionski kriminal ostvaren uz pomoć SNSD-ove vlasti.

A, onda je došao red i na aferu oko zgrade u vlasništu Dodikovog kuma Mile Radišića, koju je planirala kupiti Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

„Da li smo dali rok korumpiranom gospodinu Miri Džakuli, koji meni šalje poklisare da se sa mnom trguje. Sa mnom nema trgovine, gospodine Džakula, sad javno da znaš. I neću te pustiti dok se ne ukloniš s te pozicije, pa taman imao 30 miliona u džepu. Volim da maltretiran i pišem baš o tim najkrupnijim. Je li prodao zgradu? A, najavili smo protest ako proda do 30. septembra? Nije! Iako je sve spremno. Ne smije, kukavica. Neće je prodati do nove godine. Sačuvali smo 100 miliona. Poštujte narod, abdicirajte“, poručio je Vukanović vladajućima, uz stalne prekide predsjedavajućeg Šulića.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...