ZUKORLIĆ ŽESTOKO NAPAO DRITANA ABAZOVIĆA: "U Vladi Crne Gore nema nijednog Bošnjaka..." (VIDEO)

Smatrao je, kako kaže, da ključne političke tačke treba da budu teme svog naroda, bošnjačkog naroda, a da se prema drugim tačkama opredjeljuje prema svom interesu.

  • Regija

  • 29. Sep. 2021  

  • 3

Građanski pokret URA, na čelu sa Dritanom Abazovićem, nije pošteno postupila proteklih godinu dana nakon preuzimanja vlasti. Nije zapravo postupala onako kako je dogovoreno sa Strankom pravde i pomirenja (SPP) u Crnoj Gori, kazao je potpredsjednik Skupštine Srbije Muamer Zukorlić za Sandžak TV.

Smatrao je, kako kaže, da ključne političke tačke treba da budu teme svog naroda, bošnjačkog naroda, a da se prema drugim tačkama opredjeljuje prema svom interesu.

“Čak sam im sugerisao da ne moraju da budu toliko grlati da im je najbitnija smjena režima Mila Đukanovića, iako su bile realne zamjerke prema tom režimu. Sada se ispostavilo da sam bio u pravu, da su iskorišćeni za obračun sa Đukanovićem, a da sada po liniji nekorektnosti Dritana Abazovića s jedne, a nacionalističkih stranaka koje su u vlasti s druge strane, imamo stanje da su u aktuelnoj Vladi Bošnjaci potpuno marginalizovani i to je neprihvatljivo”, kazao je Zukorlić.

On je za Sandžak TV kazao da je SPP vrtoglavo jača u Crnoj Gori. Zukorlić tvrdi da da nije bilo glasova SPP-a u Crnoj Gori, sadašnja vladajuća većina ne bi imala 41 poslanika i ne bi uspjela da promijeni vlast.

“To znači da je zasluživala da učestvuje u toj vlasti u mnogo višoj količini nego što je pozicija direktora za Upravu sa iseljenicima – dijasporom. To je omalovažavajuće, neprihvatljivo i nepošteno prema SPP. Stranka pravde i pomirenja nije bila samo formalni koalicioni partner, već je bila presudno važna u promjeni vlasti”, rekao je Zukorlić.

Međutim, kaže Zukorlić, da je čak i gore od toga “cjelokupni odnos prema Bošnjacima”.

“Imamo oscilacije iz krajnosti u krajnost. U prošloj vlasti smo imali šest ministara Bošnjaka. Na terenu je situacija bila katastrofalna, rijeke Bošnjaka su bježale iz Crne Gore prema zapadu od siromaštva, nezaposlenosti… Mi smo tada kritikovali taj fenomen, a sada je još gore. Još je gore, sada nemate ni jednog Bošnjaka u vlasti. Sada je to drastično i neprihvatljivo”, ističe Zukorlić.

Dodao je da je to “poruka Bošnjacima, jer su u aktuelnoj vladi potpuno marginalizovani i da je to neprihvatljivo”.

Ukoliko bi Bošnjaci u Crnoj Gori bili pametni, smatra on, da nastupe zajedno na izborima to bi bila najbolja varijanta.

On je kritikovao SPP u Crnoj Gori zbog političkog stava uoči izbora 2020. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...