OGLASIO SE MIROSLAV LAJČAK: "Nakon dva dana intenzivnih pregovora..."

"Imamo dogovor. Nakon dva dana intenzivnih pregovora, sporazum o deeskalaciji i putu ka naprijed je upravo postignut", objavio je Lajčak uz fotografiju dokumenta.

  • Regija

  • 30. Sep. 2021  

  • 0

Beograd i Priština postigli su dogovor o rješenju krize na sjeveru Kosova, objavio je danas na Twitteru evropski specijalni predstavnik za dijalog Miroslav Lajčak.

"Imamo dogovor. Nakon dva dana intenzivnih pregovora, sporazum o deeskalaciji i putu ka naprijed je upravo postignut", objavio je Lajčak uz fotografiju dokumenta.

Zahvalio je pregovaračima iz Srbije i sa Kosova, Petru Petkoviću i Bekimu Bisljimiju na spremnosti za dogovor.

Pregovori između Kosova i Srbije, uz posredovanje Evropske unije, o pronalasku rješenja za krizu na sjeveru Kosova, počeli su u srijedu, 29. septembra, a nakon dogovorenog nacrta sporazuma na koji je pristala kosovska strana, razgovori su nastavljeni i drugi dan za redom.

Glavni pregovarač Kosova Besnik Bisljimi se odmah nakon završetka susreta u srijedu uveče vratio u Prištinu.

Inače, Besnik Bisljimi je u srijedu uveče, na kraju maratonskih razgovora koji su trajali od jutra tog dana, saopštio da je finalizovan tekst dogovora te da se čeka na saglasnost Beograda, javlja RSE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...