EVROPSKA LIGA: Dinamo razbio Genk, Crvena zvazda slavila u Bugarskoj (VIDEO)

Odigrano je i preostalih osam utakmica drugog kola grupne faze Evropske lige, a ubjedljivu pobjedu ostvario je Dinamo Zagreb na gostovanju kod Genka (0:3), dok je Crvena Zvezda također slavila u gostima. Beograđani su savladali Ludogorets (0:1).

  • Sport

  • 30. Sep. 2021  30. Sep. 2021

  • 0

Dinamo je slavio u Belgiji sa 0:3, a Modri su odlično otvorili utakmicu jer je Ivanušec pogodio u desetoj minuti. Potom je u sudijskoj nadoknadi iz penala pogodio Petković, a isti igrač realizovao je i jedanaesterac u 67. minuti. Naš Amer Gojak ušao je s klupe u 64. minuti, a Luka Menalo u 70.

Crvena zvezda je ostvarila drugu pobjedu u grupnoj fazi, a večeras je bila bolja od Ludogoretsa (0:1). Jedini pogodak na utakmici bio je djelo Kange iz 64. minute. Beogradski klub je bio opasniji protivnik, iako su Bugari imali nešto više loptu u svom posjedu.

Ferencvaros je poražen od Betisa na svom terenu (1:3). Fekir je pogodio za vodstvo Španaca u 17. minuti, da bi Uzuni u 44. izjednačio. Wingo je postigao autogol u 76. minuti, da bi Tello u nadoknadi postavio konačan rezultat. Eldar Ćivić je bio starter kod domaćih, Stjepan Lončar je ušao u 89. minuti, a Adnan Kovačević je presjedio na klupi.

Srđan Grahovac je odigrao svih 90 minuta u porazu Rapida od West Hama (2:0). Za domaće pogotke su postigli Rice u 29. minuti i Benrahma u sudijskoj nadoknadi. Bosanskohercegovački veznjak je u 44. minuti zaradio i javnu opomenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...