"AFERA 'KISEONIK' KOJA POTRESA RS...": PDP traži ostavku ministra Šeranića

Marković podsjeća da je BiH druga u svijetu po stopi smrtnosti od virusa korona, a da je tokom posljednjeg talasa zaraze Republika Srpska pogođena više nego FBiH.

  • Mini market

  • 01. Okt. 2021  01. Okt. 2021

  • 0

"Afera „kiseonik“ koja trenutno potresa Republiku Srpsku, samo je vrh ledenog brijega u nizu afera koje se dovode u vezu sa neuspješnom borbom protiv virusa korona, kao i onih koje su se nizale tokom vanrednog stanja", rekao je Slaviša Marković, potpredsjednik PDP-a. 

Ne smije se zaboraviti, dodaje Marković, da je slučaj nabavke maski od turističke agencije tek otvoren, da su nam pokušali podvaliti šatorsku konstrukciju pod mobilnu bolnicu, a još nemamo dokaza da li je novac uplaćen za to vraćen u budžet, a svoj epilog čeka i velika afera nabavke respiratora u Republici Srpskoj.
 
Marković podsjeća da je BiH druga u svijetu po stopi smrtnosti od virusa korona, a da je tokom posljednjeg talasa zaraze Republika Srpska pogođena više nego FBiH: 

"Po svim parametrima, u svijetu smo na dnu, samo po smrtnosti od virusa korona u vrhu. Ministar Šeranić ne odgovara šta je razlog tome, ukoliko je kiseonik koji se daje pacijentima ispravan, kao ni na mnoga druga otvorena pitanja.

Ipored svega, na čelu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i dalje stoji čovjek koji se uporno pravi da drži konce u svojim rukma, a zapravo se sve više bavi politikanstvom, umjesto svojim poslom.

Alen Šeranić je, da ima imalo dostojanstva, morao podnijeti ostavku nakon prvih afera u vezi sa nabavkama u vrijeme vanrednog stanja, a sada, nakon otvaranja i afere „kiseonik“, morao bi biti smijenjen, kao i svi odgovorni.  Očekujemo da pravosuđe u svim navedenim aferama otvori slučajeve i postupi po zakonu", zaključuje Marković, prenosi BN.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...