PRVA SARADNICA MELANIJE TRUMP OBJAVILA KNJIGU O NJOJ PUNU PIKANTERIJA: Ovo su pet glavnih činjenica (FOTO + VIDEO)

Ona u svojoj knjizi "Odmah ću vam postaviti pitanje" otkriva brojne detalje iz života nekadašnjeg predsjedničkog para.

  • Svijet

  • 03. Okt. 2021  

  • 0

Tokom svojih pet godina rada u Bijeloj kući kao viša pomoćnica Donalda i Melanije Trump, Stephanie Grisham je imala vjerovatno najbolje mjesto da iz prvog reda posmatra šta se dešavalo u predsjedničkoj rezidenciji.

Ona u svojoj knjizi "Odmah ću vam postaviti pitanje" otkriva brojne detalje iz života nekadašnjeg predsjedničkog para. Poseban je njen osvrt na ponašanje i djelovanje Melanije Trump u vrijeme kada je ona bila prva dama SAD-a.

U izjavi za Washington Post koji je izvijestio o knjizi, oglasila se i kancelarija Melanije Trump.

"Namjera knjige je očigledna", saopćili su za Post.

"To je pokušaj da se iskupi nakon lošeg rada na mjestu sekratara za štampu, propalih ličnih odnosa i neprofesionalnog ponašanja u Bijeloj kući. Neistinom i izjajom ona nastoji da stekne relevalntnost i novac na račun gospođe Trump“.

Melanija je kao i Donald Tramp, opsesivno čitala štampu o sebi

Melania Trump se često pojavljivala u javnosti kao prva dama bez mnogo naznaka o tome šta misli, ili otkriva. Stvorio se utisak da je zaista ne zanima, niti joj može smetati šta američka javnost, a posebno mediji misle o njoj, prenosi CNN.

Prema Grisham, to međutim nije bio slučaj.

Melania je obožavala dosljednost i učestalost čitanja svake sitnice napisane o njoj.

"Kao i njen muž i sva njegova djeca, gospođa Trump je pomno pregledala svoje članke iz štampe kao stručni arhitetka koji se fokusira na nacrte", piše Grisham.

"Nijedan detalj nije zanemaren, ništa joj nije promaklo. Imala je Googleova upozorena o sebi i sve je vidjela".

Melania Trump, zvana Zlatokosa, nije bila na funkciji

Grisham piše i o nedostatku radnog vremena sa svojim šefom. Ne u smislu da budete jedan na jedan sa Melanijom u Istočnom krilu kuće, već u smislu da je Melania zapravo i nije bila u kancelarijama Istočnog krila.

Grisham kaže da se sjeća da je svoju šeficu vidjela u prostranom kancelarijskom apartmanu namijenjenom prvoj dami samo "nekoliko puta" tokom četiri godine koliko je radila u Bijeloj kući.

"Melania je radila od kuće mnogo prije nego što je cijela zemlja prešla na tako nešto", istakla je Grisham, pozivajući se na mjere koje su uvedene po izbijanju pandemije koronavirusa.

Ističe da je Melania često bila zatvorana u izvšnoj rezidenciji, pa joj je Tajna služba dala nadimak "Zlatokosa", jer je u svom tornju i nikoga nije puštala.

Dodaje da je Melania Trump mnogo vremena brinula o sebi, a ta briga je uključivala mnogo sati sna.

Melanija je Ivanku nazivala „princezom“

Prema knjizi, ne postoji "ljubav" između Melanije Trump i Ivanke Trump (kćerke Donalda Trumpa). Iako se raskol uglavnom odvijao dalje od očiju javnosti, Grisham piše da je iza scene postojala tenzija između dvije žene, a često zbog želje Ivanke Trump da bude u centru pažnje na javnim događajima i na stranim putovanjima.

Grisham piše da ju je Melania kada je postala svjesna delikatne veze, dala nadimak "princeza", koji je često koristila njoj iza leđa.

Gnjev Melanije Trump prema kćerki njenog muža rasplamsao se tokom putovanja u inostranstvo, uglavnom zato što se prva dama striktno držala protokola i tradicije koja je u svakoj zemlji rezervisana za predsjednika i njegovog bračnog druga – a ne za predsjednikovu ćerku i njenog muža.

Konkretno, kada je Ivanka Trump htjela da se uključi u Trampovu posjetu engleskoj kraljici u Buckinghamskoj palati, Melania je "lupila šakom o sto" i insistirala je da Ivanka i Jared ne budu u centru pažnje.

Melania je bila ljuta zbog navodnih afera

Kada je u javnost dospjela afere oko Donalda Trumpa i Stormy Daniels, Melania je bila uznemirena, pa ju je taj bijes naveo da se javno distancira od svog muža. U knjizi se navodi da Melania nije željela da je vide kao političkog supružnika koji pokušava da spasi svog muža od štetnih naslova, već je bilo sasvim suprotno.

"Primila sam njen poziv u kojem me je obavijestila da želi da se odveze do Air Forcea 1 prije svog muža. Iznenadila me je rekavši ‘Ne želim da budem Hillary Clinton, razumiješ li na šta mislim'“, piše ona.

Melania i jakna

Grishamova je svojoj knjizi posvetila čak čitavo poglavlje dešifrijući incident sa jaknom – "zloglasnom zelenom jaknom sa porukom na leđima – Zaista me nije briga, da li je?", koju je Melania Trump nosila u centar za prihvat migranata u Teksasu.

Stephanie je istakla da ne zna zašto je Melania odlučila nosi baš tu jaknu. Grisham ističe da misli da Melania Trump nije shvatila ili joj nije bilo stalo do ogromnih kritika koje je dobila zbog jakne koja je slala tako grubu poruku.

Uslijedila je kritika medija, pa se radilo na tome kako da se skrene pažnja sa ovog slučaja. Grisham ističe da Trump nije bio sretan zbog toga. Kaže da Trump nije bio sretan zbog čitave situacije i da ih je pitao: "Na šta ste dođavola mislili?".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...