OPASNA IGRA DRAGANA ČOVIĆA: Šta se krije iza radikalnih poruka predsjednika Glavnog vijeća HNS-a Bože Ljubića?

Ovakve radikalne poruke koje dolaze iz Čovićevog tabora, najbolje oslikavaju prirodu njegovih zahtjeva vezanih za izmjenu Izbornog zakona BiH

  • Politika

  • 04. Okt. 2021  04. Okt. 2021

  • 10

Radikalne poruke iz Čovićevog tabora govore o prirodi zahtjeva HNS-a.

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić jučer se oštro usprotivio načelu: jedna država, dva entiteta i tri konstitutivna naroda, kojeg zagovara Matthew Palmer specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu u BiH.

Iako Palmer poručuje da podržava tri daytonska načela: jedna država, dva entiteta i tri konstitutivna naroda, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a, u Bosni i Hercegovini već sad vidi tri entiteta.

Naime, on je ispred HNS-a, nevladine organizacije kojim predsjedava lider HDZ-a BiH Dragan Čović, poručio da je Bosna i Hercegovina država tri entiteta, tri nacije, te da je to povijesna i ustavna činjenica koja čini temelj ove države.

Time je iz Čovićevog tabora direktno dovedeno u pitanje Dejtonsko uređenje BiH, koje je, kao što je poznato, zasluga upravo Sjedinjenih Američkih Država.

Ovakve radikalne poruke koje dolaze iz Čovićevog tabora, najbolje oslikavaju prirodu njegovih zahtjeva vezanih za izmjenu Izbornog zakona BiH, što će domaći i međunarodni zvaničnici imati u vidu prilikom iznalaženja rješenja.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...