KOMŠIĆ POCIJEPAO DODIKOVA PISMA: "Njegove stavove niko ne uzima za ozbiljno!"

Dodiku je to jasno, a njegove ocjene, prvo da generalni sekretar UN-a ruši BiH, pa sad da BiH ruši predsjednica Evropske komisije su skandalozne i odražavaju stav iz njegovih pisma koje niko i ne uzima za ozbiljno, poručio je Komšić.

  • Vijesti

  • 04. Okt. 2021  04. Okt. 2021

  • 11

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas pisma predsjedniku Evropske komisije Ursuli von der Leyen, predsjedniku Evropskog savjeta Charlesu Michelu, premijeru Slovenije Janezi Janši u kojima je, povodom Samita EU-Zapadni Balkan koji će biti održan 6. oktobra na Brdu kod Kranja, naveo da BiH nije donijela odluku o učešću na ovom skupu, niti je imenovala delegaciju i definisala platformu.

Drugim riječima, Dodik je uputio protest zbog učestvovanja njegovog kolege iz Predsjedništva BiH Željka Komšića na ovom samitu, a Vlada Republike Slovenije je već putem Twittera izrazila dobrodošlicu Komšiću.

Na ovo Dodikovo pismo večeras je reagovao i prozvani Komšić.

"Nije bila potrebna nikakva sjednica, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH odazvao sam se na poziv. Dodiku je to jasno, a njegove ocjene, prvo da generalni sekretar UN-a ruši BiH, pa sad da BiH ruši predsjednica Evropske komisije su skandalozne i odražavaju stav iz njegovih pisama koje niko i ne uzima za ozbiljno", poručio je Komšić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...