VRTOGLAV LET OD ČISTAČICE DO MILIONERKE: Ko je tajanstvena Svetlana iz "Pandora papira"

Dokumenti otkrivaju da je Krivonogih kupila luksuzni stan vrijedan 4.1 milion dolara u septembru 2003. godine putem offshore tvrtke prijavljene na Britanskim Djevičanskim otocima

  • Svijet

  • 04. Okt. 2021  04. Okt. 2021

  • 0

Među milionima dokumenata koji su unutar "Pandora papira" procurili iz 14 agencija za osnivanje offshore kompanija osvanulo je ime Putinove navodne ljubavnice, Svetlane Krivonogih, za koju su ruski mediji i ranijih godina pisali da ima dijete s njim.

Ti dokumenti otkrivaju tajnu imovinu od čak 100 miliona dolara, uključujući luksuznu nekretninu u Monaku vrijednu 4 miliona dolara, koja pripada Svetlani Krivonogih.

Dokumenti otkrivaju da je Krivonogih kupila luksuzni stan vrijedan 4.1 milion dolara u septembru 2003. godine putem offshore tvrtke prijavljene na Britanskim Djevičanskim otocima nazvane "Brockville Development Ltd." i to u periodu nakon što je rodila djevojčicu po imenu Luiza Rozova, za koju su pojedini ruski mediji pisali da joj je upravo Putin otac.

Portal koji je o tome pisao prošle godine, u međuvremenu je zabranjen u Rusiji.

O misterioznoj Ruskinji nema mnogo javno dostupnih informacija, međutim, kako su istražili pojedini ruski mediji, Svetlana je skromnog porijekla, a Putina je upoznala još devedesetih godina prošlog stoljeća. Poznato je da je bila studentica ekonomije i da je radila kao čistačica u jednoj trgovini.

Putina je upoznala u tom periodu, u vremenu dok još nije bio predsjednik Rusije. Veza je navodno trajala do 2003.-2004. godine, kada je Svetlana rodila kćer Luizu.

Njena kćerka Luiza, koja danas ima 18 godina, sama je pokrenula priče o svom pravom ocu u intervjuima. Sama je priznala da je izuzetno slična Putinu, no odbila je potvrditi ili poreći da je Putin njen otac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...