TRENER BARCELONE DOBIO POSLJEDNJU ŠANSU: Ukoliko u ovome ne uspije, Ronald Koeman će sam dati ostavku…

Ronald Koeman je preživio i poraz od 2:0 u derbiju protiv Atletica u Madridu.

  • Sport

  • 05. Okt. 2021  

  • 0

Španjolski Mundo Deportivo objavio je paralelno dva članka u kojima raspravlja o Barcinoj aktualnoj situaciji, ali i o bliskoj budućnosti.

Naime, predsjednik Joan Laporta, prvi i vjerovatno jedini čovjek u službenoj Barceloni koji se zalaže za Koemanov ostanak, odlučio mu je dati zadnju priliku. Zna i Laporta da će se u sastavu nakon reprezentativne stanke pojaviti trojica, a možda i četvorica trenutno ozlijeđenih igrača.

Koeman je obećao Laporti da će se vratiti u sustav 4-3-3 odmah nakon stanke, budući da će se Jordi Alba i Pedri sigurno priključiti prvom sastavu, a tu je i oporavljeni Ansu Fati.

Još će jednu, možda dvije utakmice propustiti Sergio Aguero, ali trebao bi biti spreman za veliki El Clasico protiv Reala, 24. oktobra. Najduže će se čekati Ousmanea Dembelea koji bi tek trebao početi s treninzima krajem mjeseca.

No, unatoč svemu, teško je očekivati da ovakva Barcelona uspije iznenaditi Real Madrid. Ukoliko Real Madrid pobijedi Barcelonu, izvjesno je kako će Koeman otići sam.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...