"SB" NA LICU MJESTA: Predsjednici skupština općina iz RS sastali se sa Željkom Komšićem, pogledajte detalje... (FOTO)

sastanak se održava na inicijativu predsjednika Skupština gradova i općina Doboj, Prijedor, Zvornik, Višegrad, Osmaci, Novo Goražde, Vukosavlje i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića.

  • Vijesti

  • 05. Okt. 2021  05. Okt. 2021

  • 0

Predsjednici skupština općina iz bh entiteta Republika Srpska i smijenjeni predsjednik Skupštine Srebrenice Ćamil Duraković, sastali su se sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a nakon toga, održat će sastanak i sa ostalim liderima probosanskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Naime, sastanak se održava na inicijativu predsjednika Skupština gradova i općina Doboj, Prijedor, Zvornik, Višegrad, Osmaci, Novo Goražde, Vukosavlje i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića.

Sastanak će osim sa Komšićem, biti održan i sa Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a i Dinom Konakovićem, liderom Naroda i pravde.

Kako je za N1 kazao Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja, danas će se održati sastanak s jednim dijelom lidera probosanskih stranaka na kojem će prisustvovati osam predsjednika Skupštine općina iz RS.

“Mi smo taj poziv poslali prije 15 dana tad je i Ćamil Duraković bio predsjednik Skupštine Srebrenica i njega smo pozvali da bude danas s nama jednostavno kako bismo dogovorili s liderima da se unaprijedi pomoć povratnicima u Republiku Srpsku, da ne idu u Federaciju BiH i zapadne zemlje”, kazao je Hurtić.

Naglasio je da je ovo prvi sastanak te da se od njega ne može mnog očekivati.

“Međutim, ovo će biti jedan kontinuitet. Kada završimo sastanak sa drugih četiri lidera s kojima trebamo za 15 dana razgovarati, onda ćemo napraviti analizu i tačno odrediti kome trebamo uputiti dopis sa zahtjevima”, poručio je Hurtić.

Važno je istaći i to da će tema sastanka biti trenutna politička situacija u navedenim općinama.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...