GLAS ZA DOMOVINU: U Cirihu predstavljen rad probosanskog bloka političkih stranaka iz RS-a

Bosanskohercegovačkoj dijaspori u Švicarskoj predstavljena je platforma o zajedničkom djelovanju ovog bloka i političke tendencije.

  • Politika

  • 30. Okt. 2021  

  • 2

Predstavnici probosanskih stranaka iz RS-a večeras su predstavili rad i aktivnosti ovog bloka bh. dijaspori u Švicarskoj koja živi u Cirihu.

Bosanskohercegovačkoj dijaspori u Švicarskoj predstavljena je platforma o zajedničkom djelovanju ovog bloka i političke tendencije.

Predstavnici političkih partija SDA, SDP, DF, Srcem za Doboj i drugi predstavnici političkih partija, uz podršku pokreta "Glas za Domovinu" iz Švicarske širom Europe prezentuje rad i političko djelovanje.

"Večeras u Cirihu nastavili smo razgovore sa našim Bosancima i Hercegovcima. Pokret za državu je najbitniji BiH projekat trenutno na političkoj sceni. Mi svi u Pokretu za Domovinu smatramo da je Bosna i Hercegovina naša zajednička domovina i da nemamo rezervnu. Pričamo i pričat ćemo svakim našim čovjekom širom Europe i svijeta", ističe Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

Stranku demokratske akcije (SDA) u entitetu RS predstavlja njen potpredsjednik Edin Ramić.

"Svi zajedno u isti front odbrane i jačanja naše Bosne i Hercegovine. Za sve nas koji predstavljamo svoje političke stranke i partije u Pokretu za Domovinu postoji samo jedan interes to je država BiH i svi njeni građani. Raduju nas reakcije ljudi iz dijaspore i to nam znači u ovoj početnoj fazi rada Pokreta", zaključuje Ramić.

Ćamil Duraković, Selvid Hurtić i Mirsad Duratović predstavili su svoja iskustva u radu u entitetu RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...