"U OVOM TRENUTKU NI JEDNA RIJEČ...": Novalić se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti ministra Mandića

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu jutros je otvorena Knjiga žalosti povodom smrti federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića.

  • Društvo

  • 08. Okt. 2021  

  • 0

U Knjigu žalosti prvi se upisao federalni premijer Fadil Novalić, te sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić.

Novlić je u četvratak povodom smrti federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, uputio telegram najiskrenijeg saučešća njegovoj porodici.

- U ovom trenutku ni jedna riječ ne može iskazati osjećanja i bol zbog gubitka saradnika i dragog prijatelja.

Sarađivali smo svakodnevno u mandatu ove Vlade i mogu, s ponosom, reći da mi je Vjekoslav bio mnogo više od kolege i saradnika. Bio je iskreni prijatelj. Svi smo njegovim odlaskom izgubili mnogo i teško ćemo to nadoknaditi. Briljantan u poslu, drag kao čovjek i ličnost, svima će nam nedostajati - naveo je Novalić u telegramu.

Knjiga žalosti će biti otvorena za sve građane i zaposlenike federalnih organa uprave od 8.00 do 16.00 sati i u narednim danima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...