ISTRAGA OTKRILA SKANDALOZNE PODATKE: Trump skrivao uplate stranih vlada svom hotelu u Washingtonu

Kompanije bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa pokušale su sakriti višemilionske uplate stranih vlada njegovom neprofitnom hotelu u centru Washingtona, zaključio je Odbor za nadzor i reforme Zastupničkog doma. 

  • Svijet

  • 08. Okt. 2021  

  • 0

Odbor za nadzor i reforme Zastupničkog doma, koji kontroliraju demokrate, istaknuo je da poslovne knjige hotela ukazuju na "zabrinjavajuća" pitanja o Trump International Hotelu, smještenom u povijesnoj zgradi koju je Organizacija Trump iznajmila od savezne vlade.

Hotel bio mjesto okupljanja Trumpovih pristalica i stranih zvaničnika

Hotel je bio popularno mjesto okupljanja Trumpovih pristalica i stranih zvaničnika u Trumpovom predsjedničkom mandatu.

Trump je, navodi Odbor Zastupničkog doma, prijavio da je hotel zaradio više od 150 miliona dolara dok je bio predsjednik, a zapravo je izgubio više od 70 miliona dolara.

Odbor je ustanovio da je hotel primio više od 3.7 miliona dolara od stranih vlada, čime se može platiti otprilike 7400 noćenja u hotelu, što je potencijalno sukob interesa.

Američki ustav zabranjuje predsjednicima primanje novca ili "naknada" drugih država.

Odbor također tvrdi da je Trump prebacivao miliona dolara u razna preduzeća, čime je zakomplicirao posao Upravi za opće usluge (General Service Administration), koja bi trebala provesti uredbe po kojima Trumpu ne mogu pripasti profiti hotela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...